7 tips om je voeten klaar te maken voor het sandalenweer

7 tips om je voeten klaar te maken voor het sandalenweer
1. Was je voeten elke dag, liefst 's avonds. Zoek hiervoor een aangepaste, frisse zeep en hou het washandje in de aanslag. Een dagelijkse hydratering is niet enkel goed voor de huid, maar ook op langere termijn zullen je voeten hier een voordeel uithalen. Een product dat erg goed hydrateert is de hydraterende gel uit de collectie Angelica van L'Occitane (29 euro). © L'Occitane

(LVR)

1 © L'Occitane

1. Was je voeten elke dag, liefst 's avonds. Zoek hiervoor een aangepaste, frisse zeep en hou het washandje in de aanslag. Een dagelijkse hydratering is niet enkel goed voor de huid, maar ook op langere termijn zullen je voeten hier een voordeel uithalen. Een product dat erg goed hydrateert is de hydraterende gel uit de collectie Angelica van L'Occitane (29 euro).

2

2. Hou de nagelriemen netjes. Neem dit deel van de nagels niet onderhanden met een pincet, maar kies eerder voor een product dat zich specifiek richt op het herstellen en voeden van deze zone. Een voorbeeld hiervan is de Vitamina Cuticle Nourishing Oil van ProNails.

3 © Thinkstock

3. Je kan natuurlijk je voeten onder handen laten nemen door een professional. Zo is een pedicure aan het begin van de zomer eigenlijk nooit een slecht idee.

4

4. Gebruik dagelijks een voetcrème of lotion. Een crème die zich bijvoorbeeld specifiek richt op het voeden en verkoelen van de voeten is de 'Voetfrisbalsem' van Gehwol (8,95 euro). Dit product brengt de voeten tot rust na een warme dag.

5 © Thinkstock

5. Voetbadjes. Er is tijdens de zomer niets heerlijker dan dit. Bovendien zorgen wisselbaden voor een goede bloeddoorstroming in de voeten en dat zorgt ervoor dat je meteen ook voeten hebben die gezond zijn. De huid van de voet zal hierdoor ook soepel blijven.

6. Loop op je blote voeten. © Thinkstock

7 © Thinkstock

7. Nagellak à volonté! Onze tenen krijgen dat 'extraa'tje' waardoor ze zeker gezien mogen worden. Deze zomer zien we vooral felle kleuren, zoals roze, groen of blauw, maar ook de meer klassieke kleuren, zoals rood of donkerpaars blijven mooi.