7 tips om je beauty ochtendroutine sneller te laten verlopen

© iStock

Ben je een eeuwige snoozer of loopt er een stel koters in jouw huis rond? Dan weet je als geen ander dat er weinig goud is in jouw morgenstond.

Heb jij dankzij de ochtendrush geen tijd om je huid deftig te verzorgen, die haren de nodige aandacht te geven of je make-up presentabel aan te brengen? Wij verzamelden enkele tips zodat jij met deze snelle ochtendroutine toch het huis niet als een losgeslagen zombie moet verlaten.

– Organiseer je badkamer

Verspil geen tijd door elke ochtend naar je beautyspulletjes te moeten zoeken. Structureer alles in mandjes en rekjes, zodat je alles meteen bij de hand hebt. De producten voor tijdrovende beautyroutines, waarvoor je in het weekend als je geluk hebt wel een momentje vindt, krijgen dan in de kast een plekje.

– Was niet elke dag je haar

Hoewel sommige vrouwen met kinderen er waarschijnijk geen tijd voor hebben, wassen heel wat mensen elke ochtend hun haren. Bespaar jezelf wat tijd en doe dit slechts om de dag. Niet alleen is deze douchebeurt een tijdvreter, het is bovendien niet goed voor je haar. Een teveel aan shampoo breekt de natuurlijke werking van je haren af.

Wie nog sneller door de ochtend wil komen en wie geen schrik hoeft te hebben van een ontploft kapsel, kan ook ’s avonds al in de douche kruipen.

Kies een geschikte haarsnit

Natuurlijk wil iedereen de golvende lokken van Blake Lively om de dag mee door te komen, maar in tegenstelling tot la Lively kunnen wij niet rekenen op een legertje make-up artists en kappers. Wie niet elke ochtend een halfuur wil verliezen met die moeilijke coupe in de plooi te leggen, kiest best voor een snit die je op het lijf is geschreven. Vraag raad aan je kapper om voor jou de beste en efficiënste coupe te bedenken.

Ga voor producten met een dubbele werking

Als je elke ochtend tientallen potjes en productjes nodig hebt om helemaal klaar te zijn, dan zal je ongetwijfeld heel wat tijd winnen door te werken met producten die meerdere doelen dienen. Een goed voorbeeld hiervan is de getinte dagcrème, waarbij je niet alleen je gezicht hydrateert maar ook meteen een extra kleurtje geeft.

– Maak duidelijke keuzes voor je make-up

In tegenstelling tot je make-uproutine voor een avondje uit, hoef je ’s ochtends echt niet het ene laagje na het andere aan te brengen. Kies voor een simpele, maar frisse look om de dag te starten. Als je geen tijd hebt om je ogen volledig op te maken, weet dan dat een veegje mascara al heel wat wonderen kan doen om jou een frisse blik te bezorgen. Als je de avond voordien al een outfit klaarlegt, kan je altijd de bijpassende make-up (bijvoorbeeld kleurrijke oogschaduw of lipstick) al binnen handbereik leggen.

– Hou het simpel op je nagels

Niets slordiger en frustrerender dan nagellak die het slechts een dagje volhoudt op je nagels. Hou het daarom simpel en brengt een doorzichtige, eventueel verzorgende, lak aan. Zo hebben je nagels toch de nodige glans, zonder dat je goed kan zien of er al dan niet een krasje op zit.

– Verspil geen tijd en multitask

Wil je toch even snel je haren drogen? Kies er dan voor om wanneer je coupe bijna helemaal droog is, even te onderbreken om je hydraterende crème aan te brengen en vervolgens op eens iets koudere stand je haren én je gezicht wat te drogen. Zo hoef je niet te wachten om daarna je foundation aan te brengen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content