7 schoonheidsfoutjes die u deze winter zeker moet vermijden

© iStock

U was eindelijk tevreden met uw schoonheidsritueel dat perfect was voor de zomer. Met de koude is dat nu echter helemaal niet meer aangepast aan uw huid. Omdat het soms moeilijk is veranderingen in te voeren vindt u hieronder 7 schoonheidsfoutjes die u zeker moet vermijden en wat u dan wel in de plaats moet doen.

1. Lang onder een warme douche blijven staan

Als de temperatuur daalt is de verleiding groot zeer lange en warme douches te nemen. Na een kwartier begint die warmte echter de beschermlaag van uw huid te beschadigen en komt de hydratatie van de huid in het gedrang. Probeer daarom minder lang onder de douche te staan en zet de temperatuur van het water ook een paar graden lager.

2.Een niet aangepast reinigingsproduct gebruiken

Ook al dacht u het perfecte reinigingsproduct voor uw huid gevonden te hebben, het middel dat deze zomer goed was zal nu minder effect hebben. De winterlucht is namelijk droog en biedt weinig hydratatie aan uw huid. Vermijd daarom reinigingsmiddelen en tonics op basis van alcohol die de huid uitdrogen en kies voor een product op basis van olie dat de natuurlijke hydratatielaag van uw gezicht herstelt.

3. Fond de teint op een droge huid aanbrengen

Geen enkele fond de teint verbergt droge zones. Het zet ze alleen nog meer in de verf. Om een zachte en effen huid te bewaren is het aanwezen regelmatig het gezicht te scrubben en voor een rijkere nachtcrème te kiezen. Opteer ook voor een hydraterende fond de teint, een gekleurde dagcrème of een BB crème.

4. De zonnefactor laten vallen

Ook al zouden we er soms aan twijfelen blijf de zon ook in de winter schijnen. Daarom blijft u best zonnecrème smeren. U kan ook een hydraterende crème of een fond de teint met een factor aanbrengen.

5. Handen en voeten verwaarlozen

Koude, wind, temperatuurverschillen, zeep en antibacteriële gels drogen uw handen uit. Trek dus buiten handschoenen aan en hydrateer ze met een voedende crème. Hetzelfde geldt voor uw voeten. Ook al zijn ze niet blootgesteld aan de koude worden ze vaak ten onrechte verwaarloosd. Breng daarom in de winter een dikke laag crème op uw handen en voeten aan voor u gaat slapen.

6. Te veel zelfbruiner en zonnepoeder gebruiken

In de winter is het in onze contreien moeilijk om bruin te worden en geleidelijk aan verliest u uw mooi zomerkleurtje. Dat is daarom nog geen reden om met een ton zelfbruiner te compenseren. Kies daarom een zonnepoeder waarvan de tint aangepast is aan uw winterse teint en laat uw donker poeder in de kast tot volgende zomer.

7. Uw haar verwaarlozen

Elk jaar horen we dat we ons haar moeten beschermen tegen de warmte van de haardroger en tegen UV-stralen. Vergeet echter niet dat de koude ook uw haar beschadigt. Spuit daarom enkele druppels olie op uw lengtes na het wassen of het drogen. Aarzel ook niet om één keer per week voor het wassen een oliemasker op uw lengtes aan te brengen (vermijd daarbij zeker de haarwortels).

(AP/CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content