7 kosteloze tips voor een gezonde huid

Ongetwijfeld puilt jouw badkamerkastje uit met crèmes, serums en andere beautyproducten om je huid te verzorgen. Maar soms hoeft een gezonde huid helemaal niets te kosten. Wij verzamelden 7 gratis tips.

Ongetwijfeld puilt jouw badkamerkastje uit met crèmes, serums en andere beautyproducten om je huid te verzorgen. Maar soms hoeft een gezonde huid helemaal niets te kosten. Wij verzamelden 7 gratis tips.

1. Drink voldoende water

Dit is een tip die niet enkel belangrijk is voor je huid, maar ook voor je algemene gezondheid. Dermatologe Margeret E. Parsons vertelde in de New York Times dat als je gedehydrateerd bent, dat fijne rimpeltjes zichtbaarder worden. ‘Goed gehydrateerd blijven is dus essentieel als deel van een gezonde levensstijl.’ Bovendien is het belangrijk om de hele dag te drinken en niet rond de middag zes glazen water achterover te slaan. Wanneer je grote hoeveelheden water drinkt in de tijdspanne van een kwartier, neemt je lichaam dat water amper op.

2. Slaap minstens zeven uur per nacht

Niet alleen zal je er minder stralend uitzien wanneer je niet voldoende uitgerust bent, ook rimpeltjes en een vale teint kunnen een gevolg zijn. Een Zweedse studie toonde aan dat een gebrek aan slaap iemand minder gezond en minder aantrekkelijk doen lijken. ‘Slaap is de natuurlijke vorm van schoonheidsverzorging. Het is effectiever dan eender welke behandeling’, klinkt het in het onderzoeksrapport.

3. Stel jezelf niet te veel bloot aan de zon

Ons lichaam heeft ‘zonne-energie’ nodig in de vorm van vitamine D, maar dit mag niet betekenen dat je als verslaafde in de strandstoel moet liggen om elk streepje zon mee te pikken. Eerst en vooral is het belangrijk om op het warmste moment van de dag uit de zon te blijven én natuurlijk mag je nooit vergeten te smeren. Zo’n 90 procent van alle zichtbare huidveranderingen die gekoppeld zijn aan ouderdom worden veroorzaakt door de zon. Sommige rimpeltjes kan je dus zeker vermijden.

4. Vermijd suikerrijk eten

Deze tip heeft een erg wetenschappelijke uitleg. De wereldberoemde huiddokter Nicolas Perricone zegt dat wanneer je suiker eet, je lichaam collageen en elastine zal afbreken. Dit heeft natuurijk tot gevolg dat je huid niet meer elastisch is en je rimpels ontwikkelt.

5. Dep je lichaam droog na een douche

Wanneer je uit de douche komt, heb je meestal zin om je zo snel mogelijk af te drogen zodat je het bibbermoment zo kort mogelijk houdt. Maar het is net doordat je je huid afveegt, dat je ook de natuurlijke oliën van je huid wegveegt. Zo zal je een droge huid kunnen vermijden. Een bijkomende tip in de deze winterse tijden: limiteer je douchetijd tot tien minuten én neem een warme in plaats van een hete douche.

6. Blijf van je puistjes

Wanneer een nieuw exemplaar op je voorhoofd komt piepen, wil je niets liever dan het puistje uit te duwen. Dit zal het puistje enkel erger maken: kans op een litteken én op ontsteking van de huid. Deze huidontsteking ontstaat omdat je vuiligheid en bacteriën in het wondje aanbrengt, zonder dat je er erg in hebt.

7. Altijd blijven lachen

Een studie uit 2011 wees uit dat glimlachen je jonger doet lijken. Een testgroep van mensen schatte hun medemens jonger in wanneer die persoon lachte op de foto. (AB/The Huffington Post)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content