6 veelgemaakte fouten in de badkamer en hoe ze te voorkomen

In de badkamer vervallen we al heel snel in gewoontes, die bij nader inzien af en toe fout zijn. Wij maakten een lijstje van veelvoorkomende foutjes in onze beautyroutines.

In de badkamer vervallen we al heel snel in gewoontes, die bij nader inzien af en toe fout zijn. Wij maakten een lijstje van veelvoorkomende foutjes in onze beautyroutines.

Foundation

Een fout die veel gemaakt wordt, is het aanbrengen van foundation zonder dat je dagcrème al voldoende is ingetrokken. Zo zal je make-up verdunnen, want het gaat zich mensen met je hydraterende crème. Wacht een minuutje na het aanbrengen van je moisturizer en breng vervolgens de foundation aan.

Conditioner

De meeste mensen gebruiken hun conditioner op dezelfde manier als shampoo. Na het wassen van de haren wordt de conditioner over het hele kapsel verdeeld, maar dit is fout. Vooral de topjes van je lokken, het oudste deel van je haren dus, kunnen de conditioner gebruiken.

Op je kruin hoef je geen conditioner aan te brengen, dat gedeelte van je haren is nog gezond. Als je toch conditioner aanbrengt bovenaan, dan zullen je haren wat zwaarder worden en je kapsel zal dus uitzakken. Ook zullen je haren er sneller vettig uitzien. Breng dus conditioner aan vanaf de hoogte van je oren en werk zo naar beneden.

Wenkbrauwen

Wie af en toe met een pincet aan de wenkbrauwen pulkt om ze onder controle te houden, doet dit best niet te dicht bij de spiegel. Zo verlies je het grote overzicht van de vorm van je wenkbrauwen. Na het wegplukken van enkele haartjes neem je best even afstand om zo in de spiegel het resultaat nauwgezet te kunnen opvolgen.

Parfum

Parfum wordt regelmatig gespoten nadat we onze kleren al aanhebben, ook dit is iets wat we zouden moeten vermijden. Deze geuren zijn speciaal ontwikkeld om op de huid volledig tot hun recht te komen. Wanneer ze op de vezels van kleding gespoten worden, verandert hun samenstelling en dus ook de geur. Voor je in je kleren kruipt, spray je best even parfum (vb. hals of polsen) en laat je het even opdrogen.

Nek

De nek is een lichaamsdeel die regelmatig vergeten wordt wanneer het om lichaamsverzorging gaat. De huid van je nek is dikwijls zelfs dunner dan die van je gezicht en vergt dus dezelfde verzorging, omdat ook deze huid gevoelig is voor rimpels. Smeer dus je nek goed in met zonnecrème of bij je dagelijkse routine met dagcrème.

Douche/Bad

Je staat onder de douche of neemt een bad om proper te zijn. Maar neem dit niet té serieus, want te lang douchen of baden is niet goed voor je lichaam. Ook lang schrobben of scrubben heeft negatieve gevolgen voor je huid. De natuurlijke stoffen die je huid beschermen, kunnen hierdoor verdwijnen. Beperk je douchetijd dus tot 10 minuten en gebruik warm, maar geen heet, water. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content