1. Paper Passion Perfume "For Booklovers"

(vrouw, 50 ml, 85 euro)

Om het met de woorden van fan Karl Lagerfeld te zeggen, is dit "de stille geur van papier". Volgens Kaiser Karl is de geur van een vers gedrukt boek nu eenmaal 'de beste geur ter wereld.' Alsof je een boek voor de eerste keer opent, legt dit originele parfum van Duitse makelij een unieke waaier van aroma's als nieuw perkament en verse inkt vast. De originele verpakking lijkt op een echt boek, met een uitgesneden deel waar het flesje in is verborgen.

2. CB Experience I hate perfume: In The Library

(unisex, 30 ml, 47 euro)

Zoals de naam van deze collectie al weggeeft, is parfumeur en bedenker van het merk Christopher Brosius geen fan van parfums. Met deze parfumlijn wilde hij geuren uit de realiteit weergeven en herinneringen van plaatsen en geuren tot leven brengen. Het geurtje "In The Library" is een subtiele recreatie van de muffe, antieke geur van het doorbladeren van oude boeken, met een hint van versleten leder en de geur van gepolijst hout van boekenkasten in de bibliotheek.

3. Demeter Paperback Fragrance Library

(unisex, 30 ml, 19 euro)

Deze erg toegankelijke subtiele geur, wordt beschreven als "een uitje naar je favoriete dorpsbibliotheek of tweedehands boekenwinkel." Het aroma van vers geslepen potloden is zoet en zacht met een lichte toets van duf, verouderd papier, die perfect samensmelt met een vleugje van viooltjes en verfijnde potpourri.

4. Tokyo Milk Paper & Cotton 17 Perfume

(vrouw, 30 ml, 28 euro)

Dit prachtige vintage flesje is gedecoreerd met een tekening van jurken uit de Roaring Twenties (Denk aan het boek The Great Gatsby om u beter te kunnen situeren). Dit geurtje brengt een aroma van koriander, witte salie, berkhout en toendra mos. Vooral de dominante geur van berkhout doet erg denken aan oud perkament in een warme, gezellige thuisbibliotheek.

5. Kilian Water Calligraphy Spray

(vrouw, 30 ml, 85 euro)

Voor wie een oude boekengeur te zwaar acht, maar toch houdt van een aroma van inkt en papier, kan gerust dit harmonieus en delicaat parfum van Kilian uittesten. Zoals de titel al doet vermoeden, refereert de naam van deze geur naar water, het essentieel element uit de Chinese kalligrafie. De geur is, net als zijn kunstvorm, opgebouwd uit simpelheid en spiritualiteit. Het parfum bevat lichte aroma's van pompelmoes, reseda bloesem, jasmijn, magnolia, en vetiver, die subtiel worden overheerst door de geur van Chinese inkt op rijstpapier.

6. Maison Martin Margiela 'REPLICA' Jazz Club

(man, 100 ml, 90 euro)

Wie erg oude exemplaren uitleent in de bib kan soms stuiten op boeken die ruiken naar een rokerige ondertoon. Die authentieke geur kan afstammen uit de tijd dat sigaretten en sigaren in openbare bibliotheken nog toegestaan waren, of wie weet las de voorganger die het boek in kwestie uitleende, het boek met een sigaret of sigaar in de hand. "Jazz Club" van Margiela brengt de rokerige, warme sfeer van lokale jazzbars in Brooklyn, NYC naar boven. Musk, vanille, vetiver en tabaksbladeren zitten onder andere verwerkt in het flesje.

LD

Om het met de woorden van fan Karl Lagerfeld te zeggen, is dit "de stille geur van papier". Volgens Kaiser Karl is de geur van een vers gedrukt boek nu eenmaal 'de beste geur ter wereld.' Alsof je een boek voor de eerste keer opent, legt dit originele parfum van Duitse makelij een unieke waaier van aroma's als nieuw perkament en verse inkt vast. De originele verpakking lijkt op een echt boek, met een uitgesneden deel waar het flesje in is verborgen.Zoals de naam van deze collectie al weggeeft, is parfumeur en bedenker van het merk Christopher Brosius geen fan van parfums. Met deze parfumlijn wilde hij geuren uit de realiteit weergeven en herinneringen van plaatsen en geuren tot leven brengen. Het geurtje "In The Library" is een subtiele recreatie van de muffe, antieke geur van het doorbladeren van oude boeken, met een hint van versleten leder en de geur van gepolijst hout van boekenkasten in de bibliotheek.Deze erg toegankelijke subtiele geur, wordt beschreven als "een uitje naar je favoriete dorpsbibliotheek of tweedehands boekenwinkel." Het aroma van vers geslepen potloden is zoet en zacht met een lichte toets van duf, verouderd papier, die perfect samensmelt met een vleugje van viooltjes en verfijnde potpourri. Dit prachtige vintage flesje is gedecoreerd met een tekening van jurken uit de Roaring Twenties (Denk aan het boek The Great Gatsby om u beter te kunnen situeren). Dit geurtje brengt een aroma van koriander, witte salie, berkhout en toendra mos. Vooral de dominante geur van berkhout doet erg denken aan oud perkament in een warme, gezellige thuisbibliotheek. Voor wie een oude boekengeur te zwaar acht, maar toch houdt van een aroma van inkt en papier, kan gerust dit harmonieus en delicaat parfum van Kilian uittesten. Zoals de titel al doet vermoeden, refereert de naam van deze geur naar water, het essentieel element uit de Chinese kalligrafie. De geur is, net als zijn kunstvorm, opgebouwd uit simpelheid en spiritualiteit. Het parfum bevat lichte aroma's van pompelmoes, reseda bloesem, jasmijn, magnolia, en vetiver, die subtiel worden overheerst door de geur van Chinese inkt op rijstpapier. Wie erg oude exemplaren uitleent in de bib kan soms stuiten op boeken die ruiken naar een rokerige ondertoon. Die authentieke geur kan afstammen uit de tijd dat sigaretten en sigaren in openbare bibliotheken nog toegestaan waren, of wie weet las de voorganger die het boek in kwestie uitleende, het boek met een sigaret of sigaar in de hand. "Jazz Club" van Margiela brengt de rokerige, warme sfeer van lokale jazzbars in Brooklyn, NYC naar boven. Musk, vanille, vetiver en tabaksbladeren zitten onder andere verwerkt in het flesje.LD