50 miljoen bomen voor 50 jaar Yves Rocher

Het Franse beautymerk bestaat 50 jaar en plant 50 miljoen bomen.

In december vorig jaar stierf Yves Rocher, de voorzitter en stichter van het naar hem genoemde merk. Hij haalde daarmee net de vijftigste verjaardag van zijn levenswerk niet. Want het Franse beautymerk mocht eind vorige week zijn halve eeuwfeest vieren. Het merk koos daarvoor het prestigieuze Hôtel d’Evreux aan de Place Vendôme in Parijs.

De Yves Rocher Stichting maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat ze vijftig miljoen bomen zal planten binnen een termijn van vijf jaar. Jacques Rocher, voorzitter van de stichting en zoon van Yves Rocher, vertelde dat inheemse bomen zullen worden geplant op dertien locaties. Niet alleen in Frankrijk, maar ook ver daarbuiten, in ontwikkelingslanden zoals Indië en Ethiopië. De Franse fotograaf Patrick Wallet zal het nieuwe project op de eeuwige plaats vastleggen.

Jacques Rocher verzekerde dat het bedrijf de ideologie van zijn vader hoog in het vaandel blijft dragen. De nieuwe ecologische campagne is daar een voorbeeld van. Yves Rocher was namelijk nogal ‘avant-gardistisch’ met zijn milieubewustzijn. Hij wilde enkel met natuurlijke producten werken en hij was gekant tegen tests op dieren.

De kleinzoon van de oprichter, Bris Rocher, is inmiddels voorzitter van het cosmeticahuis. Hij bevestigde de waarden en normen van Yves Rocher te willen blijven uitdragen. “Hoewel alles is veranderd de afgelopen vijftig jaar, is er niets veranderd bij Yves Rocher”, zo zei hij en beloofde dat het bedrijf ook de komende vijftig jaar op dezelfde ecologische en natuurlijke manier zal doorgaan.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content