5 tips voor iedereen die een pastelkleurig kapsel wil

© Instagram

De haren in vrolijke pastelkleurtjes verven is deze lente/zomer een echte trend. Wie een beetje hip en trendy wil zijn op de festival, gaat met de kleurkrijt aan de slag of kan langsgaan bij de kapper voor een ‘coupe pastel’. Toch sta je best even stil bij deze vijf tips, die je best in acht kan nemen voor je overgaat tot kleuren.

De haren in vrolijke pastelkleurtjes verven is deze lente/zomer een echte trend. Wie een beetje hip en trendy wil zijn op de festival, gaat met de kleurkrijt aan de slag of kan langsgaan bij de kapper voor een ‘coupe pastel’. Toch sta je best even stil bij deze vijf tips, die je best in acht kan nemen voor je overgaat tot kleuren.

Vergeet kastanjebruin of mahonie, deze zomer mag het allemaal iets meer zijn. Pastelkleuren in het kapsel of andere kleurrijke kapselexperimenten waren een tijdje geleden al ‘hot’ op de catwalk, waarna we de celebrities massaal door de knieën zagen gaan op onder meer de festivals. Denk bijvoorbeeld aan de groene lokken van Katy Perry, het paarse kapsel van Nicole Richie of het veelkleurige kapsel van Chloe Norgaard. Dit kan niets anders betekenen dan dat het volgende zomer aan ons is: iedereen gaat met kleurkrijt of meer permanente kleuringen aan de slag. Want wie het nog niet wist, willen we er graag nog eens attent op maken: pastelkleuren zijn in, dus neem die verfborstel maar al in de hand.

Toch is het niet zo slim om ondoordacht aan deze kleuropdracht te beginnen. Daarom kan je best even de tijd nemen om rustig deze vijf tips te lezen en weldoordacht aan deze modieuze taak te beginnen.

1. Start met een matte basis: probeer te werken op een ‘clean’ canvas. Hiermee bedoelen we dit: pastelkleuren komen nu eenmaal beter tot hun recht op licht of blond haar. Wie dus helemaal voor deze trend wil gaan, kan dus maar best eerst langs de kapper voor het lichter laten maken voor jouw lokken. Voor de zomer is dat altijd een goed idee.

2. Je kan pastelkrijt gebruiken: Er zijn verschillende manieren om pastelkleuren in je haar te krijgen. Sinds een hele poos is er ‘krijt’ op de markt te verkrijgen, dat bovendien is steeds meer kleurvariaties op de markt verschijnt. Dit krijt kan je aanbrengen op het haar en zal enkele dag zichtbaar blijven op het haar. Daarna zal het vanzelf terug verdwijnen. Ideaal voor op festivals of een feestje. Je bent er dan ook zeker van dat je kapsel na enkele dagen weer ‘het oude’ is. Een voorbeeld van een kleurkrijt is de ‘Color Bug’ van Kevin Murphy.

3. Maar er zijn ook professionals die je kunnen helpen: Wie liever niet zelf met kleurtjes aan de slag gaat, kan zich laten adviseren én helpen door een professional. Zo kan je bijvoorbeeld in kapsalons, waar ze de producten van L’Oréal Professionel gebruiken, terecht voor een professionele kleuring met zachte kleurtjes. In hun aanbod hebben zij tijdelijke kleuringen. Je kan kiezen om bijvoorbeeld enkel de punten te laten bijwerken of je kan ook je volledige kapsel laten verven in pastel. De tijdelijke kleuringen blijven enkele weken in het haar zitten.

4. Experimenteer: Toegegeven, voor veel vrouwen is het kapsel heilig. Sommige dames sparen jaren voor een bepaalde lengte en wanneer er nog maar een schaar in de buurt komt zitten ze al achter de zetel. Het kleuren met krijt heeft als voordeel dat het tijdelijk is en dus vergankelijk waardoor je naar hartenlust kan experimenteren zonder schadelijke of blijvende gevolgen.

5. Een opvallende kleur vraagt een sterk kapsel: Een kapsel dat in de spotlights staat, waar pastelkleuren ongetwijfeld voor zorgen, vraagt om een sterke uitstraling en dus een sterke snit. Een bob bijvoorbeeld of een heel erg recht kapsel brengen pastelkleurtjes nog meer tot hun recht.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content