5 tips voor een zomers kapsel

© Thinkstock

Laat je inspireren door de laatste nieuwe trends en breng de zomer helemaal in je haar. Een kleine kleuring of een up-to-date haarsnit kan al wonderen doen.

1. Laat een pony knippen

Meet jezelf een froufrou aan. Je kan zelf helemaal kiezen hoe: kaarsrecht, super scheef of zigzag, de keuze is helemaal aan jou. Wel een tip die we je meegeven: hou de frou lang genoeg. Ben je niet te vinden voor een froufrou of zegt de kapper dat je dat absoluut niet zal staan, dan kan je ook altijd gaan voor een zijpony, die wat lichter is gemaakt door middel van highlights.

2. Vlechten in het haar

Je haar vlechten is makkelijk, je hoeft er zelfs niet eens voor naar de kapper. Gewoon even zelf voor de spiegel doen en in 5 minuten is de klus geklaard. Je kan kiezen voor een losse vlecht (de visgraadvlecht) of een meer strakker exemplaar. Ook altijd leuk is een klein vlechtje aan weerszijden van het hoofd en deze dan naar achter spelden.

3. Ombre-effect

Ook deze zomer blijft het ombre-effect populair. Sterker nog, de ombre wordt steeds drastischer. Zo is de haarkleur aan de haarwortel vaak heel erg donker en aan in de richting van de haarpunten is het vaak lichter gekleurd. Je kiest zelf hoe groot het lichter gekleurd stuk is, maar belangrijk is wel dat de uitgroei relatief geleidelijk verloopt. Het mooiste effect krijg je wanneer het lijkt alsof de zon heeft geschenen en dat effect heeft op je haar.

4. Ga voor kort

Deze zomer is de korte coupe helemaal terug. Pixie Geldof geeft hierbij het goede voorbeeld en heeft haar lange haren laten afknippen en ingeruild voor een korte coupe. Ultrakort is ultrahip, maar het hangt er natuurlijk vanaf hoe ver je zelf durft te gaan. Neem het van ons aan, laat deze zomer je ‘angsten’ los en ga eens voor kort.

5. Kies voor gekleurde accenten in het haar

Waar het vorige zomer vooral pastelkleuren waren die onze aandacht trokken, is het kleurenaanbod deze zomer iets breder op te vatten. Zo kan je letterlijk elke kleur in je haar aanbrengen, hetzij wel subtiel op enkele lokken onderaan het kapsel. Je kan kiezen voor felroze, blauw en zelfs groen. Deze zomer is niets te gek en deze trend is vooral heel dankbaar voor de festivals.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content