5 tips om niet te verdikken op het werk

© Thinkstock

In een recente studie zeggen de helft van de ondervraagde werknemers dat ze aan overgewicht lijden, ongetwijfeld het gevolg van een sedentair leven en ongezond voedsel. Daarom heeft CarreerBuilder 5 tips op een rijtje gezet om weer fit op het werk te verschijnen.

Er zijn maar weinig gelukkigen uit de tertiaire sector die ondanks het zittend karakter van hun job niet verzwaren. De helft van de ondervraagden vinden immers dat ze overgewicht hebben. Ongeveer 40% zegt enkele kilo’s te zijn bijgekomen in hun huidige job, 21% meer dan 4,5kg en 9% zelfs meer dan 9 kg.

Mensen met een job in de financiële sector of als bedrijfsleider zijn vatbaarder dan anderen voor overgewicht. Volgens CarreerBuilder zijn er ook andere sectoren “gevaarlijk” voor overwicht: communicatie- en informatietechnologieën, marketingdiensten maar ook de gezondheidssector die logischerwijs toch het probleem zou moeten kennen.

Stress en een ongezonde levenshouding zouden aan de basis liggen van die gewichtstoename. De website geeft 5 tips om tegen de kilo’s op het werk te strijden:

Stop met zoetigheden

21% van de werkenden die verzwaard zijn op het werk leggen de verantwoordelijkheid bij hun collega’s die snoepgoed meebrengen. Twijfel dus niet om beleefd te weigeren als u snoep aangeboden krijgt. U kan zich ook een uitzondering op de regel die u zichzelf opgelegd hebt veroorloven door bijvoorbeeld te stellen “één snoepje, maar dan alleen op vrijdag”.

Las een fysieke activiteit in

42% van de mensen die werken bewegen niet regelmatig, en 13% onder hen zelfs helemaal niet. U kan bijvoorbeeld één halte voor uw werk van het openbaar vervoer stappen, of de trap nemen in plaats van de lift. En met de lente die weer in het land is, kan u zelfs naar het werk fietsen!

Sta op en strek uw benen

Tegenwoordig communiceren werknemers in een zelfde ruimte via mail, telefoon of chat. Gebruik weer de traditionele manier: sta op ga naar de collega met wie u moeten spreken. Eens rondwandelen kan alleen maar een gunstig effect hebben. Ook op menselijk vlak hebt u er baat bij.

Maak zelf je eten klaar

28% van de werkenden die vaststellen dat ze verzwaard zijn wijten dat aan de maaltijden die ze buitenshuis eten. Door de avond ervoor uw maaltijd klaar te maken kan u de porties beter inschatten en dus controleren. Op die manier vermijdt u ook de ongezonde en snelle hap.

Geniet van de voordelen van uw bedrijf

Een werknemer op 4 beweert dat zijn bedrijf een lidmaatschap in een sportclub aanbiedt. Maar 1 op 9 weet niet of zijn werkgever dergelijke voordelen biedt. Informeer dus bij de HR dienst of die mogelijkheid bestaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content