5 tips om droog haar tijdens de zomermaanden te verzorgen

© Thinkstock

Veel zon en een droge lucht is vaak niet zo goed voor je haar. Al snel worden je lokken erg droog en zeker gekleurde lokken hebben tijdens de warme maanden extra verzorging nodig. Met deze vijf tips kan je het uitdrogen van je haar al een heel stuk verminderen of tegengaan.

Veel zon en een droge lucht is vaak niet zo goed voor je haar. Al snel worden je lokken erg droog en zeker gekleurde lokken hebben tijdens de warme maanden extra verzorging nodig. Met deze vijf tips kan je het uitdrogen van je haar al een heel stuk verminderen of tegengaan.

1. Spoel je haar met lauw water

Je haar wassen met te warm water is niet goed voor je hoofdhuid en het haar. Bovendien geeft het in de zomer een verfrissende gevoel om je haar te wassen met lauw water. Het haar zal meer soepel aanvoelen en de warmte van het water zal het haar niet extra uitdrogen.

2. Gebruik aangepaste producten

Heb je in de zomer last van drogere lokken dan is het aan te raden om tijdens deze periode gebruik te maken van aangepaste producten voor droog haar. In de supermarkt heb je al een hele reeks aan keuzemogelijkheden, maar ook bij de apotheker kan je terecht voor aangepaste producten die je haar tijdens de zomer extra zullen verzorgen. Vaak zijn deze shampoo’s iets zachter van samenstelling.

3. Gebruik een conditioner

Je haar wassen met een aangepaste conditioner, aanbrengen nadat je de shampoo hebt uitgespoeld, zal je haar nog zachter maken en je zal het ook makkelijker kunnen doorkammen. Het haar zal extra gevoed worden en zal ook langer zacht aanvoelen. Een voorbeeld is de Dercos Nourishing Reparative Cream Conditioner van Vichy, verkrijgbaar bij de apotheek.

4. Een olie op de puntjes

De puntjes van het haar zijn extra gevoelig voor droogte. Daarom is het belangrijk ze tijdens de zomer extra te verzorgen. De juiste shampoo en conditioner gebruiken is al een eerste stap, maar daarnaast is het ook aangeraden om de puntjes of extra droge lokken in te smeren met een olie. Er zijn olies die je zowel kan aanbrengen in (handdoek)droog haar, als op nat haar. Sommige olies kan je dus in het haar laten, terwijl anderen dan weer uitgespoeld moeten worden. Een voorbeeld van een olie die je moet aanbrengen in nat haar en niet hoeft uit te spoelen is de Strengthening and Hydrating Hair oil-in-cream van Kiehl’s op basis van olijven en olie van advocado’s. Dit product werd speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Uit eigen ervaring kunnen we u alvast meegeven dat dit zelfs de meest droge ombre weer helemaal soepel en glad krijgt.

5. Gebruik geen haardroger

Net als te warm water, kan ook het gebruik van een haardroger het haar verder uitdrogen. Maak tijdens de zomer gebruik van wat de natuur je te bieden heeft; de zon zal met veel plezier jouw haar opdrogen. Vergeet dan zeker niet de verzorgende producten te gebruiken, want de zon kan je haar namelijk ook erg uitdrogen. Het voordeel van drogen in de zon kan zijn dat je haar lichtere schakeringen zal krijgen, m.a.w. een balayage gratis en voor niks!

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content