De natuur heeft de mens heel wat te bieden. Ook voor de verzorging van de huid bestaan er verschillende natuurlijke producten, die een goede werking hebben op specifiek de gezichtshuid. We zetten vijf van deze natuurlijke producten voor een gezonde gezichtsbehandeling op een rij.

Al eeuwenlang maken mensen gebruik van producten die ze terugvinden in de natuur om er mooier en gezonder uit te zien. In de Klassieke Oudheid ontdekte men dat planten en kruiden niet enkel een weldadige werking hadden, maar ook geneeskrachtig waren en onder meer gebruikt werden voor de behandeling van de huid.

Vandaag worden er nog steeds (veel) beautyproducten gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, maar men kan ook helemaal terug gaan naar de basis zelf en het natuurlijke product in haar pure vorm gaan gebruiken. We zetten vijf opmerkelijke natuurlijke gezichtsbehandelingen op een rij en staan even stil bij hun werking.

Rozenwater: het kan beschouwd worden al een natuurlijke cleanser. Het geeft een fris en zacht gevoel aan de huid en het heeft een aangename, lichte geur. Rozenwater is een prima middel om te huid te hydrateren en zal er ook voor zorgen dat de huid minder snel zal uitdrogen. Bij regelmatig gebruik zal je opmerken dat fijne lijntjes en rimpels lichtjes zullen verminderen. Daarnaast is het ook goed voor de verzorging van een door de zon verbrande gezichtshuid, door de verkoelende werking en helpt het ook tegen acné.

Aloë Vera: Aloë vera is een plant die al sinds de Klassieke Oudheid wordt gebruikt voor de verzorging van de huid. Het heeft een sterk hydraterende werking en het is een goed product voor mensen met een (heel) droge huid. Aloë Vera zorgt voor de vochtbalans van de huid waardoor deze zacht, soepel en fris aanvoelt.

Lavendel: dit product kan je voor verzorging van de huid voornamelijk terugvinden in de vorm van een olie. Het heeft een verzachtende en ontsmettende werking op de huid. Het is geschikt voor alle huidtypes. Het geeft een verfrissend gevoel. Bovendien kan je de olie puur op de huid aanbrengen zonder dat er irritaties zullen ontstaan. De kracht van lavendel is onder meer dat het de kleur van de huid zal verbeteren en zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen.

Kokosolie: Kokosolie wordt gemaakt door het persen van het gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot. Dit overblijfsel, gestold (kokosvet) of lopend (olie), bevat verzadigde vetzuren en heeft nog tal van andere voordelen voor de verzorging van het lichaam. Er is geen beter product om je gezicht te hydrateren dan kokosolie. Het kan ook gebruikt worden voor een tikkeltje extra glans voor het haar.

Kamille: Kamille wordt in verschillende producten gebruikt, maar het heeft ook een heilzame werking op de huid. Zo kan je bijvoorbeeld een gezichtsmasker met kamille aanbrengen op het gezicht om de huid te ontspannen en tekenen van vermoeidheid weg te werken. (LVR)

De natuur heeft de mens heel wat te bieden. Ook voor de verzorging van de huid bestaan er verschillende natuurlijke producten, die een goede werking hebben op specifiek de gezichtshuid. We zetten vijf van deze natuurlijke producten voor een gezonde gezichtsbehandeling op een rij. Al eeuwenlang maken mensen gebruik van producten die ze terugvinden in de natuur om er mooier en gezonder uit te zien. In de Klassieke Oudheid ontdekte men dat planten en kruiden niet enkel een weldadige werking hadden, maar ook geneeskrachtig waren en onder meer gebruikt werden voor de behandeling van de huid. Vandaag worden er nog steeds (veel) beautyproducten gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, maar men kan ook helemaal terug gaan naar de basis zelf en het natuurlijke product in haar pure vorm gaan gebruiken. We zetten vijf opmerkelijke natuurlijke gezichtsbehandelingen op een rij en staan even stil bij hun werking. Rozenwater: het kan beschouwd worden al een natuurlijke cleanser. Het geeft een fris en zacht gevoel aan de huid en het heeft een aangename, lichte geur. Rozenwater is een prima middel om te huid te hydrateren en zal er ook voor zorgen dat de huid minder snel zal uitdrogen. Bij regelmatig gebruik zal je opmerken dat fijne lijntjes en rimpels lichtjes zullen verminderen. Daarnaast is het ook goed voor de verzorging van een door de zon verbrande gezichtshuid, door de verkoelende werking en helpt het ook tegen acné.Aloë Vera: Aloë vera is een plant die al sinds de Klassieke Oudheid wordt gebruikt voor de verzorging van de huid. Het heeft een sterk hydraterende werking en het is een goed product voor mensen met een (heel) droge huid. Aloë Vera zorgt voor de vochtbalans van de huid waardoor deze zacht, soepel en fris aanvoelt. Lavendel: dit product kan je voor verzorging van de huid voornamelijk terugvinden in de vorm van een olie. Het heeft een verzachtende en ontsmettende werking op de huid. Het is geschikt voor alle huidtypes. Het geeft een verfrissend gevoel. Bovendien kan je de olie puur op de huid aanbrengen zonder dat er irritaties zullen ontstaan. De kracht van lavendel is onder meer dat het de kleur van de huid zal verbeteren en zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen.Kokosolie: Kokosolie wordt gemaakt door het persen van het gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot. Dit overblijfsel, gestold (kokosvet) of lopend (olie), bevat verzadigde vetzuren en heeft nog tal van andere voordelen voor de verzorging van het lichaam. Er is geen beter product om je gezicht te hydrateren dan kokosolie. Het kan ook gebruikt worden voor een tikkeltje extra glans voor het haar.Kamille: Kamille wordt in verschillende producten gebruikt, maar het heeft ook een heilzame werking op de huid. Zo kan je bijvoorbeeld een gezichtsmasker met kamille aanbrengen op het gezicht om de huid te ontspannen en tekenen van vermoeidheid weg te werken. (LVR)