5 beautymiddeltjes recht uit de ijskast

Vergeet komkommers. Er zijn nog andere natuurlijke ingrediënten die inwerken op de huid. Het enige wat je daarvoor moet doen is de ijskast opentrekken en een masker maken.

Vergeet komkommers. Er zijn nog andere natuurlijke ingrediënten die inwerken op de huid. Het enige wat je daarvoor moet doen is de ijskast opentrekken en een masker maken.

Groenten of fruit die je gebruikt om de huid te doen stralen, het is ons niet vreemd. Denk bijvoorbeeld aan een komkommer- of yoghurtmasker. Maar wat we vergeten is dat er nog tal van andere gezonde ingrediënten zijn, die we zo uit onze koelkast kunnen halen en een bevorderlijke werking hebben op de huid.

Het voordeel van zelfgemaakte maskers is dat ze enerzijds goedkoop zijn, een lekkere geur hebben én je weet zeker dat er geen kleurstoffen of bewaarmiddelen in verwerkt zitten. Ook wanneer je even geen maskers uit de cosmeticawinkel hebt liggen, kan je alsnog de huid een goede oplapbeurt geven. Geen excuses meer om niet minstens een keer per week het gezicht extra te verzorgen.

Maar welke ingrediënten kunnen we dan precies gebruiken? We sommen vijf natuurlijke ‘mooimakers’ voor u op:

– Appel: dit fruit kan je gebruiken als een natuurlijke cleanser. Het trekt het vuil weg van de huid en zorgt voor een grondige reiniging. Dit middeltje is ideaal voor mensen met een vettige huid én wanneer je last hebt van acne. Om een masker te maken ga je de appel pletten en mengen met een lichte yoghurt. Enkele minuten laten inwerken en vervolgens afvegen en het gezicht wassen met water.

– Ei en eiwit: sommige vrouwen gaan hardnekkige acne te lijf met eiwit. Ze smeren dit op het gezicht om het daarna af te dekken met wc-papier of keukenrol. Enkele minuten laten intrekken en vervolgens het papier verwijderen van het gezicht. Twee keer per week breng je dit masker aan en het zou acne doen afnemen. Alvast het proberen waard voor mensen met een probleemhuid.

– Avocado: de avocado is een wondervrucht en heeft tal van eigenschappen die een positieve werking hebben op ons lichaam. Een avocado is rijk aan vitamine A, B, C en E en bevat tal van mineralen die specifiek goed zijn voor de huid. Vooral voor mensen met een droge huid is de avocado een godsgeschenk, aangezien het de huid meer dan ooit zal hydrateren. Je kan een masker maken met verschillende ingrediënten, waaronder het mengen van avocado met eiwit of avocado pletten en vervolgens aanlengen met een lepeltje amandelolie.

– Banaan: deze vrucht is niet alleen lekker, maar het geeft de huid ook een ‘energieboost’. Wanneer je dagcrème bijvoorbeeld niet hydraterend genoeg is, kan je een stap toevoegen aan je beautyritueel. Snel even een banaan pletten en op de gezichtshuid inwrijven. Enkele minuten laten intrekken en afspoelen met water. Het gevolg van deze behandeling is dat het gezicht een stuk zachter zal aanvoelen en meer gehydrateerd is. Maar ook tegen acne en wallen is een masker van banaan een prima oplossing.

– Aardbei: het seizoen van de aardbeien loopt misschien wel tegen het einde aan, maar we willen u de werking van dit fruit op de huid niet onthouden. Het is namelijk een middeltje tegen een vette huid en grove poriën. Sinds enkele maanden is er heel wat aandacht gekomen voor poriën en zoeken vrouwen naar middeltjes om te grote poriën te verdoezelen. Een masker met aardbei zorgt voor een goede verzorging van de poriën. Nog snel dat laatste bakje aardbeien gaan halen uit de supermarkt?

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content