2 op 3 vrouwen kiezen voor foute bh-maat

© Thinkstock

Meer dan de helft van de vrouwen draagt een foutieve bh-maat. Dat blijkt uit een onderzoek van een lingerielabel.

Meer dan de helft van de vrouwen draagt een foutieve bh-maat. Dat blijkt uit een onderzoek van een lingerielabel.

Een beha de niet goed past, elke vrouw zal dat wel al eens hebben meegemaakt. Toch blijven 2 op de 3 vrouwen volharden in de boosheid en dragen constant een beha die hen eigenlijk niet goed past. Dat blijkt uit een onderzoek van een lingeriemerk onder tienduizend vrouwen. En het meest opvallende is dat de vrouwen weten dat de bh niet helemaal perfect zit, maar het kledingstuk toch koopt. Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Waarom kopen de vrouwen dan toch die slecht passende bh? Uit de rondvraag blijkt dat ze de lingerie kopen omdat ze gek zijn op de kleur, het model of omdat ze het gewoonweg sexy vinden. Toch zijn de vrouwen allesbehalve tevreden over hun aankoop en ondervinden ze dagelijks last van de slecht passende beha. Zo geeft 73 procent toe dat hun dag vaak verpest wordt door een bh die niet hun maat is.

Het is daarom essentieel dat vrouwen een goed zittende bh kopen, want alles begint met een goede basis. Ook wanneer je ’s morgens voor de spiegel staat en je kleding voor die dag uitziet, moet je ook stilstaan bij de lagen die de buitenwereld niet te zien krijgt, maar jij jezelf wel goed in moet voelen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content