15 tips voor een natuurlijk stralende huid

© thinkstock

Aangezien de zon niet van de partij is om onze huid van een natuurlijke healthy glow te voorzien zullen we zelf het iriserende heft in handen moeten nemen.

Aangezien de zon niet van de partij is om onze huid van een natuurlijke healthy glow te voorzien zullen we zelf het iriserende heft in handen moeten nemen. Met volgende 15 tips helpen we jou en je huid al een heel eind op weg.

1. Hydrateer je huid voldoende. Drink genoeg water en thee en smeer de juiste dagcrème, aangepast aan je huidtype.

2. Minimaliseer je suikerinname. Suiker kan immers bijdragen tot de afbraak van collageen, waardoor je een doffe, vale teint krijgt.

3. Zorg dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt, via citrusvruchten of voedingssupplementen. Je huid, pigmentvlekken en rimpels zullen je dankbaar zijn!

4. Neem geen te warme douches. We zeggen niet dat je onder een ijskoude straal moet staan kleumen, maar te warm water kan je huid uitdrogen (jawel!). Een lauwe douche houdt het hydratatieniveau van je huid op peil en je zal je er bovendien ook heel wat frisser door voelen.

5. Zorg dat je gordijnen je slaapkamer volledig verduisteren. Een goede nachtrust is essentieel voor een stralende huid. Ook al schijnt de zon niet, het daglicht is voldoende om lichte slapers te wekken.

6. Plaats eventueel een luchtbevochtiger in je slaapkamer om je droge huid wat rust te geven en je ademhaling vlotter te laten verlopen.

7. Gebruik een loofah of scrubborstel om je lichaam zachtjes te peelen waardoor dode huidcellen verwijderd worden. Opgelet: niet voor fijne huidjes!

8. Kook met look. Een Deense studie uit 1996 toont aan dat huidcellen van mensen die vaak look eten zeven keer langer meegaan. Bovendien zag hun huid er ook jonger en gezonder uit.

9. Gebruik verfrissende gezichtssprays om je huid een kleine hydratatieboost te geven. Op deze manier verdwijnen tijdelijke vermoeidheidslijntjes, wordt er een schild tegen schadelijke invloeden van buitenaf gevormd en blijft je make-up langer fris ogen. Onze favorieten? Evian Brumisateur Facial Spray, MAC Fix + Rose Face Spritz en The Body Shop Vitamin E Face Mist

10. Ga een eindje lopen, maak een fietstocht, kortom: werk jezelf in het zweet. Zweet staat er immers om bekend om giftige chemicaliën die zich onder je huid kunnen opbouwen te verwijderen. Bovendien zorgt een gezonde portie beweging ervoor dat je bloodcirculatie op punt staat, wat een natuurlijke blos en een gezonde gloed als resultaat heeft. Wie buiten sport gebruikt uiteraard een hoge zonnebescherming die water- en zweetbestendig is.

11. Rook niet, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen alcohol. Met deze heilige drievuldigheid is iedereen ondertussen bekend.

12. Blijf met je handen van je gezicht. Je handen zijn -ook al zie je het niet meteen- een wirwar van microben aangezien we per dag verschillende ‘vuile’ oppervlakken aanraken. Deurklinken, toetsenborden, trapleuningen, … Wie daarna met de handen aan het gezicht zit, brengt deze bacteriëen dus over naar het gezicht, wat kan zorgen voor onzuiverheden.

13. Kijk naar de vermelding PH-neutraal op wasgels en zepen. Deze producten zorgen ervoor dat ze het vuil van de huid verwijderen zonder de natuurlijke olielaag van de huid aan te tasten.

14. Neem omega3 supplementen en eet veel noten en vette vis (die rijk zijn aan omega 3) om de natuurlijke oliebalans van de huis op peil te houden.

15. Gebruik lichtreflecterende producten om de natuur een handje te helpen. Onze favorieten? ApoTcare Irido-Radiant Crème, Rimmel Wake Me Up Foundation, Guerlain Meteorites Perles D’Azur (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content