15 simpele tips voor een stralende huid

Met deze oersimpele tips, die bovendien niet veel tijd in beslag nemen, helpen we je om je huid fris en stralend te houden. Weg met rode vlekken, rimpels en donkere kringen!

Met deze oersimpele tips, die bovendien niet veel tijd in beslag nemen, helpen we je om je huid fris en stralend te houden. Weg met rode vlekken, rimpels en donkere kringen!

– We kunnen het niet genoeg benadrukken: reinig je huid grondig, op een niet agressieve manier. Gebruik eventueel een elektronische reinigingsborstel van Clarisonic. Zo verwijder je in een wip vuil, talg en make-up zodat je huid vrij kan ademen. Wrijf na het reinigen je huid niet hardhandig droog met een handdoek, maar dep voorzichtig. Zo voorkom je beschadiging.

– Bescherm je huid tegen de zon. Dat zonnebrand slecht is, weet ondertussen iedereen. Toch zijn we nog niet voorzichtig genoeg en laten we ons allemaal wel eens vangen door de zon. Wees je er bovendien van bewust dat zonnecrèmes geen volledige bescherming kunnen garanderen. Vermijd dus de volle zon tijdens het middaguur en zoek geregeld de schaduw op. Kies liever voor een zelfbruiner in plaats van intensief te zonnen of een zonnebankkuur te volgen.

– Last van wallen of gezwollen oogleden? Leg komkokkerschijfjes in de vriezer en leg ze vervolgens op je ogen. Geniet van de koelte en het ontzwellende effect.

– Geef de huid van je gezicht een stoombad. Vuil en bacteriën verdwijnen dankzij dit ritueel als sneeuw voor de zon. Het is bovendien erg ontspannend!

– Drink genoeg water: dit zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen worden verwijderd uit je lichaam. Je kan afwisselen met groene thee, een bron van antioxidanten.

– Pas je verzorgingsproducten aan je huid aan. Niet iedereen heeft hetzelfde huidtype. Mensen met een olierijke huid zijn niet gebaat bij een vette crème. Dit kan zelfs zorgen voor uitbarstingen van acne. Verder heeft een rijpere huid producten nodig met antiverouderingsbestanddelen terwijl een jonge huid genoeg heeft aan een milde hydratatie.

– Scrub een keer per week de dode huidcellen van je gezicht. Zo kan je huid zichzelf vernieuwen zonder te ontsteken.

– Sommigen onder ons zullen het misschien niet graag horen, maar voldoende lichaamsbeweging is een belangrijke factor in het behouden van een gezonde huid. De bloedtoevoer naar je huid wordt verbeterd en afvalstoffen krijgen de kans om het lichaam te verlaten. De grote dosis zuurstof die je lichaam opneemt tijdens het sporten zorgt voor een gezonde glow en een stralende huid.

– Ga na of je geen (voedsel)allergieën hebt. Deze kunnen immers zorgen voor een geïrriteerde huid of zelfs hardnekkige uitslag zoals eczeem.

– Vermijd alcohol, cafeïne en suiker. Deze ‘verboden’ middelen drogen je huid uit en versnellen het verouderingsproces.

– Een goede nachtrust is essentieel voor een stralende huid.

– Maak een masker van honing. Dit natuurproduct is immers een heus wondermiddel voor de huid. Een van de grote beautyvoordelen van honing is dat het helpt om de vochttoevoer van de huid te regelen. Voor mensen met een droge of wat rijpere huid kan het dus als een natuurlijke hydraterende crème werken. Maar ook voor de geïrriteerde of vette huid kan honing een oplossing bieden dankzij de antibacteriële stoffen.

– Verwijder altijd je make-up voor het slapengaan. Make-up die de ganse nacht op het gezicht blijft, kan immers zorgen voor rimpelvorming, acne en geïrriteerde ogen.

– Vervang je kussensloop voldoende. Het is aangeraden om je beddengoed minstens een keer per week te vervangen en te wassen op een hoge temperatuur. Zo worden de bacteriën gedood die je huid kunnen doen ontsteken.

– Vermijd stress. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn een heel aantal activiteiten die je innerlijke rust kunnen bevorderen. Dat kan gaan van het knijpen in een stressbal tot ademhalingsoefeningen of een yogasessie. Onderzoek wat het best voor jou werkt en geniet van innerlijke rust. Een gezonde geest huist immers in een gezond lichaam!

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content