10 redenen waarom vaseline een wondermiddel is

© iStock

Vaseline klinkt misschien als een ouderwets smeersel dat je niet meer nodig hebt, maar niets is minder waar! Het is namelijk de echte duizendpoot onder je beautyspullen. Wist je bijvoorbeeld al dat het blaren voorkomt en weerbarstige haartjes in de plooi houdt? Deze en acht andere beauty-toepassingen van vaseline vind je hier.

1. Wenkbrauwfixeerder

Een beetje vasline op je wenkbrauwen zorgt ervoor dat zelfs de wildste haartjes blijven zitten waar jij dat wilt.

2. Anti-vlekkenmasker

Ook wanneer je je haar verft, komt vaseline van pas. Smeer het goedje voor je aan de klus begint op je gezicht rondom je haarlijn. Zo raakt je huid niet geïrriteerd én komen er geen verfvlekken op je gezicht.

3. Blush

Je kan wel wat kleur op je wangen gebruiken maar je blush is op en alle schoonheidswinkels besloten een collectieve sluitingsdag te houden? Wat een pech. Gelukkig kan je dan wat vaseline mengen met lippenstift om een cream blush te maken.

4. Glanzende fixator

Wat vaseline aanbrengen op je ooglid voordat je oogschaduw gebruikt, zorgt er niet alleen voor dat de oogschaduw langer blijft zitten, maar ook voor een mooie glimmende glans.

5. Scrub

Mix vaseline met zeezout en je hebt een ideale homemade scrub.

6. Parfumversterker

Vaseline zorgt ervoor dat je parfum langer blijft hangen. Smeer er dus wat van op de plek waar je je geurwater gaat spuiten en je geniet nog langer van je favoriete geurtje.

7. Make-up remover

Met vaseline verwijder je make-up in een oogwenk. Om bijvoorbeeld mascara te verwijderen, smeer je je wimpers in met het goedje en wrijf je het erna voorzichtig af met een tissue.

8. Lippenbalsem

Je houdt van een kleurtje en wat glans op je lippen, maar niet van opvallende lippenstift of vettige gloss? Meng dan vaseline met wat (rode) voedingskleurstof. Je lippen zullen een subtiel kleurtje krijgen en goed gehydrateerd worden.

9. Anti-blaar

Nieuwe schoenen of zelfs je vertrouwde sandaaltjes na een lang winterseizoen kunnen je behoorlijk wat pijn bezorgen. Om blaren te vermijden, volstaat het een dun laagje vaseline aan te brengen op de plaatsen die blaargevoelig zijn.

10. Hoe vettiger, hoe prettiger

Vasline is een vettig goedje, en daar kan ook je huid van profiteren. Smeer het bijvoorbeeld op je ellebogen om een kloven te voorkomen. Of breng het aan op je voeten en trek een paar zachte sokken aan voordat je gaat slapen. Babyvoetjes gegarandeerd!

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content