Australisch model Gemma Ward maakt comeback na zes jaar afwezigheid

© Reuters

Het leek wel alsof Gemma Ward het modellenbestaan voorgoed had afgezworen. Groot was dan ook de verrassing toen het Australische model de modeshow van Prada in Milaan opende.

Het leek wel alsof Gemma Ward het modellenbestaan voorgoed had afgezworen. Groot was dan ook de verrassing toen het Australische model de modeshow van Prada in Milaan opende.

Na een afwezigheid van zes jaar keerde Gemma Ward terug naar de catwalk. Tijdens de modeweek van Milaan mocht ze de show van Prada openen in een donkere jas uit de zomercollectie.

De Australische schoonheid keerde haar modellenleven de rug toe in 2008 toen ze nog maar twintig jaar oud was. Het blonde model werd gescout op haar veertiende, liep mee in internationale modeshows vanaf haar vijftiende en was het gezicht van campagnes voor onder andere Dior, Yves Saint Laurent en Dolce & Gabbana.

Haar breuk met het publieke leven had te maken met persoonlijke problemen en de dood van Heath Ledger. De twee ontwikkelden vlak voor zijn dood een relatie en vierden samen kerstmis in hun thuishaven Perth. Deze gebeurtenis zorgde ervoor dat ze zich terugtrok uit de modewereld. Inmiddels is het model terug aangesloten bij een modellenbureau en heeft ze een relatie met David Letts. In december 2013 kregen ze hun eerste kindje, Naia.

Tijdens haar afwezigheid in het modecircuit, speelde Gemma enkele rollen in films en theaterstukken. Ze is te zien in onder andere ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’ en ‘The Great Gatsby’.

Voor de modeshow van Prada beklom Gemma Ward voor het eerst in zes jaar opnieuw een catwalk. Collegamodel Lara Stone mocht de show afsluiten. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content