Atleten met handicap gezicht van L’Oréal en Mugler

Toeval of niet, maar twee cosmeticamerken pakken tegelijkertijd uit met een model met een handicap.

Toeval of niet, maar twee cosmeticamerken pakken tegelijkertijd uit met een model met een handicap. Atlete Aimée Mullins wordt het gezicht van L’Oréal, atleet Oscar Pistorius dat van Thierry Mugler.

Is het gewoon opportunisme of reële interesse voor mensen met een spectaculaire levensloop?. Feit is dat L’Oréal donderdag aankondigde dat het atlete en model Aimée Mullins, wiens benen geamputeerd zijn, als nieuw gezicht heeft gekozen. In 1996 deel nam ze deel aan de Paralympics in Atlanta en brak het wereldrecord op de 100 en 200 meter en in het verspringen. Sinds 2007 is ze voorzitster van de Women’s Sports Foundation, een organisatie die sport bij vrouwen in de VS promoot. Daarnaast werkt ze als model. Zo defileerde ze voor Alexander McQueen met houten beenprotheses. Als actrice vertolkte Mullins een rol in World Trade Center van Oliver Stone.

Vrijdag volgde dan de aankondiging van Parfums Mugler dat zijn mannenparfum A-Men dit seizoen wordt vertegenwoordigd door atleet Oscar Pistorius, die eveneens beide benen kwijt is en de bijnaam ‘Blade Runner’ kreeg.

AH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content