Atelier Veritas wakkert DIY creativiteit aan met workshops en online tutorials

Atelier Veritas © veritas

Gezocht: m/v met crea talent en DIY enthousiastelingen. Het Belgische retaillabel Veritas lanceert op 8 oktober Atelier Veritas, een fysieke shop-in-a-shop met workshops en een inspiratiewebsite om creatief aan de slag te gaan.

Jong, oud, man, vrouw, beginner, geoefend talent; Atelier Veritas is een plaats – on- en offline – waar DIY hoogtij viert. Het is een plek om tips uit te wisselen, nieuwe technieken aan te leren of inspiratie op te doen. Er worden verschillende ateliers geopend en in het Atelier bij jou in de buurt vind je alles wat je nodig hebt om iets moois te maken: een uitgebreide collectie met soorten wol, stoffen die je niet overal ziet, alles over de nieuwste hobby’s en trends.

Atelier Veritas
Atelier Veritas© veritas

Workshops

Atelier Veritas heeft verspreid over het ganse land veertien ateliers opgebouwd en vanaf 2017 komen er nog eens 15 ateliers bij. Daar zullen workshops plaatsvinden onder begeleiding van de inhouse crea-experten die je met raad en draad bijstaan. De workshops concentreren zich telkens op een specifiek thema, toegespitst op mode maar ook op home en decoratie. Dat kan gaan van XL breien tot wandtapijten maken.

Meet your Maker

Veritas nodigt ook enkele makers uit, die elk hun specifiek metier hebben. Zij breidden het aanbod uit met unieke creaties. Online, via ateliervertias.com, vind je interviews met de eerste vier uitverkoren makers. Ook vind je er tutorials en praktische informatie over de workshops en de Ateliers. In een gratis driemaandelijkse Atelierkrant, waarin twintig creaties worden voorgesteld om zelf te maken.

Vanaf acht oktober kan je alvast terecht in Hasselt, Brugge, Leuven, Roeselare, Boortmeerbeek, Schelle, Merksem,Olen, Auvelais en Foetz. Na de lancering volgen er snel Ateliers in Fléron, Bredene, Lokeren, Sint-Denijs-Westrem. In het najaar krijgen ook Antwerpen en Brussel hun eigen Atelier.

Een workshop van drie uur kost vijftien euro.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content