Astrid Bryan lanceert kledingcollectie in Antwerpen

Astrid Bryan stelde in luxemerkenwinkel Dany-May exclusief haar zelfontworpen collectie jurkjes tentoon. Het mediafenomeen, Vlaamse Hollywoodvrouw en wederhelft van den John kon op bijzonder veel belangstelling én bijval rekenen voor haar eerste kledinglijn. Wij wisten haar tussen de menigte toch enkele vragen te stellen.

Astrid Bryan, Vlaanderens lieveling en nu dus ook kersvers ontwerpster, presenteerde bij Dany May vijf stijlvolle jurkjes die haar handtekening in de neklijn dragen. Men durft spontaan naar de hartstreek te grijpen wanneer een Bekend Figuur zich naar de naaimachine rept, maar Astrid Bryan kan trots zijn op deze eerste modevrucht. De jurkjes, vervaardigd door Galina Sobolev van Single Dress Los Angeles, zijn perfect draagbaar, elegant en duidelijk goed afgewerkt. Ook Bryan zelf zag er sprankelend uit, met grote ogen, een verzorgd kapsel, een gebruinde huid en benen die tot aan onze oren rijkten. Ondanks het feit dat het Vlaamse schoolmeisje helemaal verdwenen lijkt en ze nu op en top Hollywood uitstraalt durfde Knack Weekend aan Astrid Bryans spreekwoordelijk mouw te trekken.

Wat was het idee achter jouw collectie? Het is misschien een cliché, maar iedere vrouw heeft gewoon nood aan dé perfect little black dress in haar kleerkast. Een stuk dat gemakkelijk zit en ze dus voor iedere gelegenheid kan dragen, maar toch elegant genoeg is om zich een beetje opgekleed te voelen. Die little black dress was het uitgangspunt maar zoals je ziet werd er soms ook gebroken wit in verwerkt en is de voering hot pink, I love that! Bovendien is het ook niet zo little, ik heb wel jurkjes die korter zijn (lacht). Deze zijn iets langer, maar toch nog altijd heel glamoureus.

Waar heb je tijdens het ontwerpproces op gefocust? Logischerwijs moesten het kleedjes zijn die ik zelf ook graag zou dragen, maar omdat het op Vlaanderen gemarket is, wist ik uit ervaring dat ook draagcomfort heel belangrijk was. De stof en de snit van deze kleedjes is dan ook zodanig stevig dat je er gewoon ondergoed onder kan dragen zonder dat er iets aftekent of dat je bh-bandjes zichtbaar worden. Het moest gewoon echt een collectie worden met jurkjes die iedereen kan dragen, niets zoiets mega niche. Sommige grote modemerken gaan tegenwoordig maar tot maat 40 of zelfs 38 maar ik gebruik gewoon de standaardmaten en ga tot een 44. De jurkjes lenen zich daar ook wel toe; zowel een vrouw met als zonder rondingen kan ze perfect aan.

Van een vrouw als jij hadden we toch eerder een handtassen- of schoenencollectie verwacht. Waarom jurken? Omdat ik vond dat er nog niet genoeg perfecte jurkjes waren. Jurken die je ziet op celebrities of in series als Gossip Girl, die zijn er natuurlijk wel maar vaak onbetaalbaar. Met mijn collectie wil ik dat perfecte jurkje proberen benaderen, maar tegen een schappelijkere prijs. Ik wou een vleugje L.A. naar België brengen eigenlijk.

Klopt, je vond dat de Belgische vrouwen wat van de Hollywoodglamour konden gebruiken. Geef eens wat gerichte tips? Eerst en vooral: heels! Vrouwen moeten meer hoge hakken dragen, niet alleen de kleine vrouwen maar ook grote vrouwen. Het doet zoveel voor je lichaam en je voelt je ook gewoon veel beter in je vel. Daarnaast mogen Belgen hun jeansbroeken wel eens wat vaker ruilen tegen een jurkje. Pas op; ik draag ook vaak jeans, maar voor bepaalde gelegenheden is dat echt not done. In Vlaanderen wordt er zelfs chic uiteten gegaan in een jeans, dat zou bij ons in L.A. gewoon niet kunnen. Ik weet echt niet waarom er hier zo weinig kleedjes gedragen worden. Ook mijn mama, een mooie vrouw, draagt maar heel weinig jurken.

Gaat ze de jouwe wel dragen denk je? Oh ja, sowieso!

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content