Anorexie-model Isabelle Caro overleden

© reuters

Het Franse model Isabelle Caro, wiens anorectische portret in 2007 de wereld schokte, is overleden.

Het Franse model Isabelle Caro, wiens anorectische portret in 2007 de wereld schokte, is overleden. Ze werd amper 28. Haar coach Danielle Dubreuil -Prevot maakte bekend dat ze al op 17 november stierf. Ze leed nog altijd aan anorexia en bezweek aan een longontsteking.

Het was de Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani die haar in 2007 onverbloemd en naakt fotografeerde voor een nieuw Italiaans kledinglabel. Ze woog toen amper 25 kilo. De campagne werd tegelijkertijd een krachtig statement tegen magerzucht. Onder de hoofding ‘No Anorexia’ verschenen de foto’s in de kranten en op affiches in het straatbeeld. “Ik heb mezelf te lang verborgen. Nu wil ik me tonen, ook al roept mijn lichaam weerstand op”, zo zei Caro over de campagne .” Ik wil genezen want ik hou van het leven en wil jonge mensen tonen hoe gevaarlijk deze ziekte is”.

Caro, die een blog bijhield, zei dat ze al sinds haar 13de leed aan anorexia. De oorzaak van haar ziekte legde ze bij een moeilijke jeugd. In 2008 bracht ze nog een biografie uit “The Little Girl Who Didn’t Want to Get Fat”.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content