Anne Hathaway over fel bekritiseerde Oscarjurk: ‘Zelfs nu schaam ik me nog’

Vorig jaar viel de outfitkeuze voor de Oscars van actrice Anne Hathaway (31) niet in goede aarde bij de fans. Er volgde een stroom aan verontwaardigde en zelfs beledigende tweets. Tijdens een interview met Harper’s Bazaar rakelde ze het incident nog eens op.

Vorig jaar viel de outfitkeuze voor de Oscars van actrice Anne Hathaway (31) niet in goede aarde bij de fans. Er volgde een stroom aan verontwaardigde en zelfs beledigende tweets. Tijdens een interview met Harper’s Bazaar rakelde ze het incident nog eens op.

In 2013 ontplofte het internet toen de fans van zowel Jennifer Lawrence als Anne Hathaway foto’s van de jurken van beide actrices op de Oscaruitreiking te zien kregen. Maar ook op de Golden Globes werd Anne Hathaway niet gespaard. De tweets over Hathaway werden zelfs gegroepeerd onder de hashtag ‘Hathahaters’. Een jaar later zit het haar nog steeds hoog en ze laat geen kans onbenut om zich erover uit te spreken.

De actrice voelde zich ‘gechoqueerd’ en ‘beschaamd’ toen ze de verschillende tweets onder ogen kreeg over haar jurk die ze droeg op de Oscars. De jurk was volgens verschillende fans onflatterend, gewoonweg ‘lelijk’ en zag je de tepels van de actrice zo door de stof heen. Een outfit waar het publiek niet op zat te wachten, tenzij om de jurk (en de actrice) naar de slachtbank door te verwijzen.

Oh, ironie!

Het meest ironische van heel dit incident is dat de actrice aanvankelijk een andere jurk in haar kast had hangen voor de avond van de Oscars. Collega-actrice Amanda Seyfried zou immers een jurk dragen van Alexander McQueen die als twee druppels water leek op de Valetinojurk van Hathaway. Op het allerlaatste nippertje werd er nog beslist om de jurk van Valentino om te ruilen voor een exemplaar van Prada. Een vervangjurk werd al snel gevonden in de vorm van een roze, zijden exemplaar. De actrice was meteen gek op het avondkleed. ‘Het was een prachtige, minimalistische en moderne jurk. Maar mijn stijve tepels hebben de outfit helemaal verpest. Op dat moment was er geen weg meer terug en moest ik de rode loper op”.

Publieke opinie tegen de actrice

Het ging in deze periode niet enkel om de jurk. De publieke opinie keerde zich in 2013 helemaal tegen de actrice. Zelf regisseurs en filmmagnaten hadden het niet meer voor de actrice. En het hebben van een Oscar was zelfs geen garantie meer op werk. “Ik had regisseurs die naar mij kwamen en zeiden: “Ik denk dat je geweldig bent en perfect voor de rol, maar we weten niet of het publiek jou wel zal accepteren door alles wat er gebeurd is, met al jouw bagage”.

Toch liet de actrice zich niet doen en herpakte ze zich. “De hele gebeurtenis heeft van mij een zachtaardiger persoon gemaakt. En ik heb het gevoel dat ik me niet langer moet excuseren”, aldus Hathaway in het interview met Harper’s Bazaar.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content