Angelina Jolie vraagt de wereld om vluchtelingen te helpen

© REUTERS

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie, speciaal gezant van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, deed tijdens een bezoek aan een Syrisch vluchtelingenkamp in Turkije een oproep aan de internationale gemeenschap om de vluchtelingen te helpen.

Het kamp ligt in het zuidoosten van Turkije, in de provincie Mardin. Jolie was in het gezelschap van Antonio Guterres, Hoog Commissaris voor de Vluchtelingen. Ze hadden een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die in het gebied is naar aanleiding van internationale vluchtelingendag.

“We zijn hier voor een simpele reden: deze regio is het epicentrum van een wereldwijde crisis. Bijna 60 miljoen mensen zijn op de vlucht voor verschillende conflicten in de wereld”, verklaarde de actrice aan de pers. “Het gaat niet alleen om een vluchtelingencrisis, maar ook om een veiligheidscrisis en een crisis van de wereldmachten”.

Turkije is momenteel, door de oorlogen in Irak en Syrië, het land dat wereldwijd het meest vluchtelingen opvangt. Officieel gaat het om 1,7 miljoen mensen.

Jolie nam bij haar bezoek ook de tijd om met de vluchtelingen te praten en te luisteren naar verhalen over hun vlucht. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content