Amerikaans topmodel programmeert apps in haar vrije tijd

Aan de universiteit studeerde Lyndsey Scott computerwetenschappen, maar toch ging ze aan de slag als model bij Victoria’s Secret, Gucci en Prada. Dat vertelde het model zelf in een interview met Business Insider.

Aan de universiteit studeerde Lyndsey Scott computerwetenschappen, maar toch ging ze aan de slag als model bij Victoria’s Secret, Gucci en Prada. Dat vertelde het model zelf in een interview met Business Insider.

‘Toen ik in het middelbaar zat begon ik spelletjes te ontwikkelen op mijn TI-89 rekenmachine. Maar dat beschouwde ik niet als programmeren. Voor mij was het gewoon een manier om coole spelletjes te creëren’, aldus Scott. Maar initieel wilde het model er niet mee verdergaan. Lyndsey Scott wilde eigenlijk dolgraag acteren, maar op Amherst College kon ze zelf haar curriculum samenstellen.

‘Ik was meteen verkocht’

Naast de toneelopleiding paste ook het vak computerwetenschappen in haar lessenrooster. ‘Ik was meteen verkocht. Mijn brein vond die concepten en logica precies erg makkelijk.’ Maar na haar studies wilde ze niet aan het werk in de sofware-wereld. ‘Ik wilde acteren en ik ging audities doen in New York van zodra ik afgestudeerd was.’

Maar toch ging ze ook als model aan de slag. ‘Sommige mensen zeiden me dat ik het zeker eens als model moest proberen. Het ene agentschap na het andere stuurde me naar huis. En toen ik bijna besloten had dat het niets voor mij was, bood een modelagentschap me toch een contract aan.’ Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want Lyndsey Scott is volop bezig met het programmeren van allerlei applicaties.

Eigen applicaties

Voorlopig heeft ze al enkele interessante applicaties ontwikkeld. Eentje leert je vanalles over onderwijs in Afrika gecombineerd met sponsoring. Een andere applicatie, ze haalde haar inspiratie uit haar eigen leven, stelt modellen en acteurs in de mogelijkheid om eenvoudig professioneel uitziende portfolios te maken via een iPad. En ze zit niet stil. Tussen het modellenwerk door is nu volop bezig met het afwerken van een gloednieuwe applicatie. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content