Agyness Deyn zet punt achter modellencarrière

© reuters

Agyness Deyn, de blonde nimf die jarenlang de covers en stijlsecties van magazines overheerste, stopt met modellenwerk. Deyn wil zich helemaal kunnen toeleggen op haar acteercarrière, zo schrijft fashionologie.

Agyness Deyn schitterde deze zomer nog op de cover van i-D magazine, maar nu blijkt dat dat wel eens haar laatste grote opdracht zou kunnen geweest zijn. In een interview met The Independent geeft Deyn zelf toe dat ze “officieel gestopt is met modellenwerk.”

“Zo’n vier jaar geleden begonnen mijn gevoelens tegenover mijn job en de mode-industrie te veranderen”, aldus het model. “Ik haatte het niet, maar ik verlangde wel naar iets anders, ik merkte dat ik in een overgangsfase zat.”

Deyn heeft op dit moment een rol in de film “Pusher”, die volgende maand in de zalen verwacht wordt, maar speelde eerder al de rol van Aphrodite in Clash of the Titans.

Toch wil Deyns overstap niet zeggen dat ze niet genoten heeft van haar jaren als supermodel. “Ik vond het fantastisch! Als 18-jarige uit Manchester plots terechtkomen in zo’n hele nieuwe wereld om te ontdekken – de mogelijkheid hebben om te reizen, mensen te onmoeten en jezelf te omringen door verschillende culturen was zo leuk!” (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content