Achraf Amiri: De Tim Burton van de mode-illustratie

De Brusselse illustrator Achraf Amiri omschrijft zichzelf als de verborgen zoon van ‘The Addams Family’. Geïnspireerd door mode, toont hij in zijn werk dat gruwel en schoonheid soms ontzettend dicht bij elkaar liggen. Illustraties zijn al jaren hot and happening. Wie een modemagazine opent, kan de geïllustreerde trendartikels en catwalksilhouetten niet meer ontlopen. En daar hoort u ons niet over klagen.

Illustraties hebben één groot voordeel, namelijk dat ze geen grenzen hebben. Ze zijn opgetrokken uit de mistbanken van een oeverloos verbeeldingsland. Een land dat iedereen voor zichzelf kan ontdekken, maar alleen maar door de besten in beeld kan worden gebracht.

Brusselaar Achraf Amiri is zo iemand. Hij kijkt naar de modewereld en laat deze observaties driftig rondtieren in zijn eigen wereld: een wereld die kan worden beschreven als Tim Burton meets Vogue meets The Grudge. Zelf omschrijft hij zijn werk liever als “intuïtief, kritisch en dramatisch pathetisch”.

Afgestudeerd aan Sint-Lukas in Brussel, stevent de 22-jarige illustrator, naar onze mening, af op een mooie toekomst. Ook zelf is Amiri ambitieus – “ik wil dat mensen overal ter wereld mijn stijl erkennen” – maar welke beloftevolle artiest is dat niet?

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content