Abercrombie & Fitch weigert Jennifer Lawrence als model

© Reuters

De ‘Hunger Games’-ster, nu het nieuwe gezicht van de Miss Dior handtassen, was niet altijd de favoriet van de fotografen. Lawrence biechtte in de Amerikaanse talkshow ‘Conan’ op dat haar reclamefoto’s voor Abercrombie & Fitch nooit de billboards haalden.

Een tijd geleden werd Jennifer Lawrence gevraagd door de preppy Amerikaanse keten Abercrombie & Fitch om te poseren voor hun campagne. De actrice, toen nog een groentje op het vlak van modellenwerk, moest samen met de andere modellen een footballmatch spelen. Maar Lawrence nam deze opdracht té serieus. Haar doorzettingsvermogen, dat haar acteerspel alleen maar ten goede komt, was in dit geval niet op zijn plaats.

Jennifer Lawrence ging als een zot op in het spel en dat leverde geen mooie plaatjes op. “Op een bepaalde foto staat een meisje klaar om de football te vangen en ik sta net achter haar. Met trillende neusvleugels, een rood aangelopen gezicht en mijn haar in war”, vertelde ze op de sofa bij talkshowpresentator Conan O’Brien. En laat dat nu net het beeld zijn wat de marketeers van Abercrombie & Fitch niet zochten.

Maar het zal haar een zorg wezen. Creatief directeur van Dior, onze Raf Simons, selecteerde haar om één van de nieuwe gezichten te zijn van het modemerk. Hij apprecieerde ten zeerste haar kracht en haar inlevingsvermogen. Af en toe je tanden laten zien, dat vinden wij ook een pluspunt. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content