86-jarige ‘Iron Nun’ in campagnevideo Nike: op sportieve uitdagingen staat geen leeftijd

Madonna Buder © Nike

Madonna Buder heeft 45 Ironman-deelnames op haar conto staan. De 86-jarige non is dan ook het ideale gezicht voor de nieuwste campagne van Nike: Unlimited Youth.

In de video zien we Madonna Buder tijdens een ochtendlijke jogsessie, zwemmend in open water, fietsend op een steile berg en tijdens een deelname aan de Ironman triatlon. De voice-over, ingesproken door Oscar Isaac, vraagt haar om het wat rustiger aan te doen, op haar leeftijd. Maar daar wil Madonna Buder niks van weten. Zolang ze ertoe in staat is, zal ze blijven genieten van sport.

De non begon met lopen op 47-jarige leeftijd na een workshop door een priester die lopen zag als een goede manier om lichaam, geest en ziel in harmonie te brengen met elkaar. Sindsdien nam ze al 45 keer succesvol deel aan de Ironman triatlon en kreeg ze de toepasselijke bijnaam ‘Iron Nun’. Toen ze 82 was, verbrak Madonna Buder het record van de oudste vrouw die ooit had deelgenomen aan de triatlon. Bovendien verbrak ze ook het record voor beste tijd in haar leeftijdscategorie.

Wanneer iemand aan haar twijfelt of ze denkt zelf aan opgeven, praat ze zichzelf moed in. ‘Niet proberen is de enige vorm van mislukken, want de poging op zich is al een succes.’ Just Do It? Een slagzin naar haar hart.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content