5 redenen waarom Jennifer Lawrence zo populair is

© Reuters

Op de Golden Globes waren alle ogen gericht op Jennifer Lawrence en haar witte jurk van Dior. De actrice is ‘hot hot hot’ op dit moment en is het gespreksonderwerp op Twitter, Facebook of gewoon op de trein. Maar wat maakt deze jonge actrice, die we vooral kennen uit de films van ‘The Hunger Games’ zo speciaal? Wij zoeken 5 redenen waarom iedereen het nu heeft over Jennifer Lawrence.

Op de Golden Globes waren alle ogen gericht op Jennifer Lawrence en haar witte jurk van Dior. De actrice is ‘hot hot hot’ op dit moment en is het gespreksonderwerp op Twitter, Facebook of gewoon op de trein. Maar wat maakt deze jonge actrice, die we vooral kennen uit de films van ‘The Hunger Games’ zo speciaal? Wij zoeken 5 redenen waarom iedereen het nu heeft over Jennifer Lawrence.

Jennifer Lawrence is amper 23 jaar oud, maar de wereld ligt al plat aan haar voeten. Zo won ze op de meest recente editie van de Golden Globes een beeldje voor ‘Beste Vrouwelijke Bijrol’ en haar laatste film ‘The Hunger Games: Catching Fire’ is de eerste film in veertig jaar, met een vrouwelijke hoofdrolspeelster, die naar de top van de ‘box offices’ is gestegen. Bovendien is de film ook financieel een enorm succes, zo zou de tweede film uit van ‘The Hunger Games’ meer dan 400 miljoen euro opgebracht hebben aan ticketverkoop alleen al. Hoogtijd om eens te gaan bekijken waarom Jennifer Lawrence nu zo populair is.

1. Ze geeft de beste overwinnings-speeches

De speeches van Jennifer Lawrence, wanneer ze op het podium staat met een beeldje in haar handen, zijn nooit saai of cliché. Ze weet steeds het publiek te vermaken door er een grappige opmerking of leuk verhaal in te verwerken. Zelfs wanneer ze viel op de trappen in haar grote roze jurk van Dior, op de uitreiking van de Oscars in 2013, weet ze zichzelf nog waardig én grappig op het podium uit te drukken.

2. Ze werd al twee keer genomineerd door de Academy Awards voor beste actrice en was de jongste persoon ooit met deze verdienste

We vermoeden dat Jennifer bij haar thuis wel al een glazen vitrinekast heeft staan, waarin ze haar verschillende prijzen mooi kan etaleren. Want Jennifer is op haar 23 jaar al een echt prijsbeest en gaat met de belangrijkste prijzen uit de entertainmentsector naar huis. Zo ging ze al naar huis met beeldjes op de Golden Globes, de Oscars en de SAG’s (Screen Actors Guild Awards). Voor de Academy Awards had ze als jongste persoon ooit al twee nominaties voor beste actrice op zak. Niet slecht!

3. Dankzij Raf Simons van Dior heeft ze ook de modewereld ingepakt

Haar contract met het Franse modehuis Dior heeft ervoor gezorgd dat er heel wat ‘modedeuren’ voor de actrice zijn opengegaan. Ze werd gebombardeerd tot een stijlicoon en haar vestimentaire keuzes worden dan ook nauwgezet gevolgd door media en fans. Wat Jennifer draagt, dan willen wij ook. Ze is niet enkel een van de campagnegezichten van het label, maar op de rode loper wordt ze ook steevast in een jurk van Dior gespot.

4. Ze neemt het woord ‘dik’ niet graag in de mond

De 23-jarige Jennifer heeft het geregeld in de media over de manier waarop er over dikkere mensen gepraat en geschreven wordt. Het lijkt wel of ze zelf een campagne uit de grond heeft gestampt waarin ze het opneemt voor mensen met extra kilo’s. Zo vertelde ze dit aan Barbara Walters: “Ik denk dat het best illegaal zou zijn om iemand dik te noemen op de televisie. Sigaretten en seks mogen niet meer expliciet in beeld gebracht worden omdat het een negatief effect zou hebben op jongeren, maar waarom leggen we dan geen regels vast voor het woord ‘dik’ op televisie?

5. Jennifer heeft een neus voor succesvolle scripts

Hoewel Jennifer nog maar 23 jaar is, heeft ze toch al een gevoel voor wat succesvol zal zijn en wat niet. Ze kan perfect inschatten welke films haar roem, eer én geld zullen opleveren. Zowel grote kaskrakers, als kleinere succesvolle indiefilms. De film waarmee ze haar doorbraak forceerde, was ‘Winter’s Bone’ uit 2010.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content