Moniek Bucquoye werkte voor Knack en Knack Weekend van 1981 tot 1995 en was zo de eerste die over architectuur, wonen en design schreef. Ze wijdde ook talloze boeken en tentoonstellingen aan design, zat gedurende acht jaar de Commissie Architectuur en Vormgeving van de Vlaamse Gemeenschap voor en was als medewerker, bestuurder en directeur meer dan dertig jaar actief bij de Biënnale Interieur.

Jef Mentens (70) werd in 2014 geportretteerd in een themanummer van Knack Weekend over singles. Jef was op dat moment al 32 jaar weduwnaar en vertelde over de voor- en nadelen van het alleen wonen: hij had veel tijd voor zelfontplooiing, maar miste fysiek contact. Kort na de publicatie kreeg hij een brief van een jonge vrouw die meende dat haar moeder, een Zuid-Afrikaanse dame, een geschikte partner voor hem zou zijn. En kijk, de twee zijn intussen getrouwd.

Alain Berteau (46) was in 2006 de eerste Designer van het Jaar van Knack Weekend en Stichting Interieur. Zijn Brusselse bureau Alain Berteau Designworks ontwikkelt producten, creatieve strategieën, interieurs en gebouwen voor klanten in binnen- en buitenland. Hij is ook creatief directeur van RVB (kraanwerk), ABV (akoestische producten) en designlabel Objekten Systems, dat hij mee oprichtte in 2011.