13-jarige beautyvlogster Talia Castellano overleden

Talia Castellano is niet meer. Het dertienjarige Amerikaanse meisje dat harten veroverde met haar beauty-tutorials op YouTube is bezweken aan kanker, de ziekte waartegen ze al zes jaar vocht.


Talia Castellano kreeg op haar zevende te horen dat ze een neuroblastoom heeft, een een neuroëndocriene tumor waarvoor Talia agressieve behandelingen onderging en haar haar verloor. Een behoorlijke klap voor een jong meisje, maar Talia bleef steeds haar goedlachse zelf en startte haar eigen YouTubekanaal waar ze haar 750 000 abonnees voorzag vanmake-up tutorials en anekdotes over leven met een kaal hoofd en wat zij en haar vriendinnen gedaan hadden de afgelopen week. Steeds met de glimlach op het gezicht, de make-upborstel in de hand en het kinderlijke enthousiasme dat schitterde in haar ogen.


Iets minder dan een jaar geleden moest Talia haar fans echter droevig nieuws meedelen: de kanker waartegen ze al vijf jaar vocht was uitgezaaid naar haar beenmerg en haar overlevingskansen waren nog maar zeer klein. Een openhartige YouTubevideo ging de wereld rond en verwarmde de harten van sterren als Ellen DeGeneres en Bruno Mars.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Talia werd opgeroepen als gaste in de Ellen Degeneresshow alwaar onthuld werd dat ze ere-Covergirl zou zijn; het gezicht van make-upmerk Covergirl. Voor de Ellen show deed ze verschillende make-up tutorials en ze mocht naar het iHeart Music Festival in Las Vegas waar ze onder meer Usher, Demi Lovato en Gwen Stefani interviewde. Castellano werkte zo stilletjes haar bucket list verder af zonder ook maar ooit haar glimlach te verliezen. Castellano wist dat ze allicht niet meer lang zou leven “but every journey has to come to an end”, zei ze in een vlogpost.

Talia Castellano overleed op dinsdag 16 juli in het ziekenhuis. Verschillende celebs uitten reeds hun verdriet en steun aan de familie Castellano via social media. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content