Reizen Reizen Tussen skyscrapers en streetfood: verslag van een fascinerende rondreis in Singapore Lange tijd was Singapore meer halte dan bestemming, een tussenstop op weg naar nog exotischere oorden. Maar het groeiende zelfvertrouwen in wat de tropische eilandstaat te bieden heeft, geeft het lokale toerisme een welverdiende opkikker.
Culinair Culinair De betere superfood: 3 recepten met zeewier in de hoofdrol Met het kookboek 'Koken met zeewier' tonen auteurs Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering en Bella Thewes dat zeewier en algen een smakelijke toevoeging kunnen zijn in je keuken. Wij mochten alvast drie verrassende recepten delen.
Culinair Culinair Wanneer verandert kookinspiratie in culinaire appropriatie? ‘Als ik een Grieks of Turks gerecht op een minder traditionele manier breng, komt daar reactie op’ In een wereld waar we steeds gevarieerder eten en digitaal recepten met elkaar delen, rijst de vraag waar fascinatie en inspiratie eindigen en culinaire toe-eigening begint.
Culinair Culinair Geen bijen, geen koffiepauze: chocolade en koffie in gevaar door verdwijnende bestuivers Tropische gewassen als koffie en cacao krijgen in toenemende mate te lijden onder het verlies van bijen en andere bestuivende insecten, blijkt uit Brits onderzoek. Ook gewassen als watermeloen en mango lopen gevaar.
Opinie | IPS Opinie | IPS 'Na de zomer van 2023 zal de toekomst van het toerisme er heel anders uitzien' Toeristen trekken naar de Middellandse Zee alsof er niets aan de hand is, maar de huidige hittegolven zijn wel degelijk een game changer, schrijven experten Susanne Becken en Johanna Loehr. Hoe, waar en wanneer we reizen gaat de komende jaren sterk veranderen.