Zo houd je een ontwerper zoet: de favoriete mont blanctaartjes van Alexander Girard De Deense Stine Liv Buur mag zich als Design Manager Classics in de rijke designarchieven van Vitra verdiepen. Knack Weekend vroeg haar om uitzonderlijk eens in de kookboeken van de meest iconische ontwerpers te duiken. Wat blijkt? Ze delen een zwak voor zoet.
Wedstrijden Wedstrijden Win: vier de verjaardag van Knack Weekend op hotel in Amsterdam, Gent of Parijs Knack Weekend bestaat veertig jaar en wil dat vieren. We geven daarom drie citytrips weg op minder dan drie uur van Brussel. Ideaal voor een weekendje weg. Ga jij naar Amsterdam, Gent of Parijs?
Reizen Reizen Onze journalist test hotel The Hoxton Lloyd in Amsterdam: keuze uit verschillende conceptkamers en een ruime cocktailkaart Hoe bevalt een verblijf in The Hoxton Lloyd in Amsterdam? Onze journalist nam de proef op de som.
Reizen Reizen Nordic walking, langlaufen, tijdreizen: zes tips voor een citytrip in Bastogne De Ardennen zijn altijd een goed idee: heel veel natuur om - op allerlei manieren - in uit te waaien en een evenredige portie cultuur. Laten dat nu net de sterke punten zijn van dit Luxemburgse stadje. Zes tips voor een citytrip in Bastogne.
Culinair Culinair De 50 beste restaurants ter wereld zijn bekend, The Jane in Antwerpen eindigt op plaats 39 Restaurant Central in Lima, Peru, is door ‘The World’s 50 Best Restaurants’ verkozen tot beste restaurant ter wereld. The Jane, de Antwerpse sterrenzaak van Nick Bril, eindigde op plaats 39. ‘Ik ben dankbaar en nederig. Het is niet gemakkelijk om in zo’n lijst te blijven staan’, aldus Bril.
Culinair Culinair Van borrelplank tot avocado-olie: dit zijn de foodtrends voor 2023 De borrelplank blijft een ster, avocado-olie wordt een must-have, robots nemen onze bestelling op en natuurwijn die niet lekker is, mag je voortaan gewoon laten staan. Ziedaar het nieuwe jaar, op ons bord en ernaast!
Recepten Recepten Gepofte bataat Als ik over zoete aardappels begin, trekt de man direct een lang gezicht. Hij vindt ze weeïg, een beetje babyvoer. Ik begrijp hem, met name als er in koolhydraatarme recepten wordt voorgesteld om er patat uit de oven van te maken, dan voel je je altijd bekocht; ze smaken niet naar aardappel en worden vooral niet knapperig. Dat komt omdát het geen aardappels zijn. De bataat is een wortelgroente, oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Omdat ze uit de grond komen en op aardappels líjken, dragen ze bijna dezelfde naam. Beter is om er gewoon iets heel anders van te maken, stel die verwachtingen bij, want de bataat is dan wel geen Hollandse aardappel, hij is wél lekker; goed kruiden. Niks babyhap.