Human Interest Human Interest Annelore Camps wil met âAllez, Chantezâ iedereen samen laten zingen: âIk draag bij aan verbondenheidâ Deze week: Annelore Camps (39), leidde zichzelf op als muzikant en creatief ondernemer. Ze is de drijvende kracht achter Allez, Chantez!, een laagdrempelige formule die al meer dan 150.000 Vlamingen samen deed zingen. De kennis die ze daarbij opdeed, deelt ze nu in het boek Singfluencers.
Human Interest Human Interest Hoe leef je verder na een zelfmoord of een suĂŻcidepoging? Twee getuigen vertellen BelgiĂ« is nog steeds koploper in de suĂŻcidestatistieken. Zoân 913 Vlamingen stapten in 2021 zelf uit het leven. Hoe verwerk je zoân klap? En hoe krabbel je recht na een suĂŻcidepoging? Naar aanleiding van de zelfmoordpreventieweek spraken wij met twee getuigen. Mercedes verloor haar vriendin aan suĂŻcide, en Emma overleefde twee pogingen. Dit is hun verhaal.
Recepten Recepten Breng De Basis naar je bord: 3 eenvoudige plantaardige recepten Voor een plantaardige versie van kookboek De Basis nam foodfotograaf Tony Le Duc Pieter-Jan Lint onder de arm, Vlaanderens meest getalenteerde plantaardige chef. Wij bemachtigden drie exclusieve recepten, van vegan mousselinesaus tot een plantbased amandelgebakje.
Magazine Magazine Geef me een bloem Op zaterdag 19 augustus verandert het strand voor het Knokse Albertplein in een papieren bloemenzee voor de eerste editie van het Zoute Beach Flower Festival. Kinderen strijden dan voor de eer van mooiste strandbloem en -winkel. Wij zochten inspiratie bij drie creatievelingen.
Reizen Reizen Zwemwater in Europa is van 'uitstekende kwaliteit' Goed nieuws nu het badpakkenseizoen volop is aangebroken: volgens een nieuw rapport van het Europese Milieuagentschap is de waterkwaliteit in bijna alle badplaatsen binnen de EU âuitstekendâ, maar er zijn kanttekeningen te maken bij de beoordeling.
Culinair Culinair Wat is er aan de hand cavaland? âAlleen de prijs telt nog, er is geen respect voor de betere cavaâ Wij Belgen zijn de grootste cavadrinkers ter wereld. Maar in Spanje zelf groeit de onvrede omdat de grote industriĂ«le cavaproducenten de markt bestoken met alsmaar lagere prijzen.
Culinair Culinair Vegan en veggie op de kaart: 20 Antwerpse restaurants breiden uit met plantaardige opties Voor veggies en vegans is gaan dineren soms een uitdaging. Met het project âEen boon voor Aâ wil Mosquito In The Room daar verandering in brengen. De organisatie begeleidt bedrijven, overheden en ondernemingen naar een duurzamere toekomst. Dankzij het initiatief hebben twintig traditionele horecazaken uit het Antwerpse ondertussen plantaardige opties toegevoegd aan hun standaardmenuâs.
Culinair Culinair Eten uit een petrischaaltje: binnenkijken in foodlaboratorium Proef in Schellebelle De tijd dat foodstart-ups het licht zagen in de kelder of op zolder ligt ver achter ons. In Schellebelle ligt het internationaal befaamde foodlaboratorium Proef, waar bioloog Maxime Willems samen met zijn team van voedselingenieurs innovatieve producten ontwikkelt. Gloednieuwe plantaardige eiwitbronnen, precisiefermentatie en kaas van bloemkool: de toekomst van voedsel vind je hier in een petrischaaltje.
Culinair Culinair Japanse drank op doorreis in Vlaanderen: leer alles over sake Sake is niet alleen populair in Japan, maar is de laatste tijd ook erg gegeerd in België. Tussen 26 mei en 6 juni kun je alles te weten komen over deze drank tijdens de sake roadshow, die heel Vlaanderen doorkruist.
Beauty Beauty Skinification : waarom je niet enkel je haar, maar ook je hoofdhuid moet verzorgen Je haar en hoofdhuid op dezelfde manier verzorgen als de huid van je gezicht: het is de nieuwste beautyhype en heet skinification. Een marketingtruc om ons nog meer verzorgingsproducten te doen kopen of werkt het echt? Onze redactie deed de test.
Human Interest Human Interest 20 jaar homohuwelijk: 'Wetten zijn sneller veranderd dan ideeën' Begin juni is het twintig jaar geleden dat de eerste homohuwelijken in ons land werden voltrokken. België was destijds het tweede land ter wereld waar dat kon. Wat betekende dat voor de regenbooggemeenschap?
Mode Mode Vers van de Academie en aan de slag bij HermĂšs: waarom je ontwerper Igor Dieryck in de gaten moet houden Sinds hij vorig jaar afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie gaat het hard voor Igor Dieryck. Hij werkt voor HermĂšs, werd genomineerd voor het modefestival in HyĂšres en lanceert nu een collab met het Belgische handtassenlabel KAAI.
Beauty Beauty Drie in één: 6 blushes die je kunt gebruiken op je wangen, lippen én ogen Blush is populairder en veelzijdiger dan ooit. Steeds meer merken brengen een blush op de markt die je niet alleen kunt gebruiken op je wangen, maar ook op je lippen en ogen. Maar welke zijn de investering waard? Onze redacteurs testten het voor je uit.
Design Design Lichtkunstenaar Marnick Smessaert: 'Ik heb nog nooit een lelijk ding gemaakt' Marnick Smessaert wil zichzelf geen designer noemen. Maar de ontwerpen die zijn bedrijf Dark al sinds 2000 creëert, doen heel wat werelden oplichten.
Weekend tipt: design & architectuur Weekend tipt: design & architectuur Lang leve de designlente: 4 knappe uitstappen Inspiratie om de komende weken een geanimeerde designuitstap te maken.
Culinair Culinair In kaart: ontdek alle sterrenrestaurants in de Michelingids 2023 Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Culinair Culinair Gelijke (ge)rechten: 68 adressen voor vegan & veggie tafelplezier Plant-based fastfood, veggie gastronomie of een vegan Italiaan? Bij deze 68 restaurants, lunchbars en andere culinaire adressen kom je als vegetariër of veganist zeker aan je trekken.
Human Interest Human Interest Pioen vzw biedt gratis weerbaarheidstraining als eerbetoon aan Julie Van Espen: âWe proberen in haar plaats de wereld een beetje beter te makenâ Enkele maanden na de moord op Julie Van Espen richtte Peter Huyghe, de vader van Julies vriend Thomas, Pioen vzw op. De vereniging biedt gratis weerbaarheidstraining voor vrouwen aan. âAls je wordt aangevallen of verkracht is het nooit jouw schuld. Ik hoop dat onze training vrouwen helpt de zelfzekerheid te ontwikkelen om zich te verweren. Zelfverdediging is een basisrecht.â
Column | Opinies & columns Column | Opinies & columns 'Woorden zijn fantastisch, maar dun om op de boterham te leggen'
Human Interest Human Interest Anaïs Sandra Carion, algemeen directeur van Mad Brussels: 'Voor de mens is stoppen met creëren geen optie' Anaïs Sandra Carion (31) leidt sinds januari MAD Brussels, het Brusselse centrum voor mode en design. Ze begon haar carriÚre als designjournaliste en werkte jarenlang op de communicatieafdeling van HermÚs. Nu wil ze jong talent uit de hoofdstad zichtbaarder maken in binnen- en buitenland.
Culinair Culinair Verhuizen voor het vak: 4 professionals over hun liefde voor de Belgische horeca Geen werkvloer zo divers en multicultureel als de horeca. Ze zijn talrijk, de jonge chefs die ervaring zoeken aan de andere kant van de wereld en er soms ook blijven plakken. Wie is die jonge kok of prille sommelier die naar een vreemd land trekt om in een vaak bikkelharde sector te beginnen werken?
Design Design Belgisch design in de prijzen: winnaars Henry van de Velde Awards 2023 bekend De winnaars van de 29ste editie van de Henry van de Velde Awards zijn bekend. De âOscarsâ van de designwereld in BelgiĂ« werden uitgereikt tijdens een ceremonie in Bozar. Paul Boudens, Tomorrowland, Amandine David en Resortecs gaan lopen met de hoofdprijzen.
Human Interest Human Interest 'Er is geen veilige ondergrens qua alcoholconsumptie': 6 inzichten over drankgebruik Nu Tournée Minérale officieel van start is gegaan, is het tijd om ons drinkgedrag onder de loep te nemen. Welke sporen laat alcohol achter in het lichaam? Hoeveel mogen we nog drinken? En wat gebeurt er als je daarmee stopt? Een overzicht.
Culinair Culinair Het gebak van Vlaanderen: Regula Ysewijn schrijft historisch kookboek Bake Off-jurylid en culinair historica Regula Ysewijn schreef een boek over de geschiedenis van het gebak uit het hart van de Lage Landen. Van zeventiende-eeuwse oliebollen over Brugse achten en Lierse vlaaikes: achter elk recept zit een verhaal.
Culinair Culinair Drie heerlijke recepten uit het nieuwe boek van Regula Ysewijn In het nieuwe boek van Regula Ysewijn, Van wafel tot koek, ontdek je niet alleen de geschiedenis van het gebak van de Lage Landen, maar ook overheerlijke, oeroude recepten. Wij delen er hieronder drie.
Culinair Culinair Appeltje voor de dorst: de beste appelsappen van Belgische bodem Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Deze week: geen alcohol maar appelsap, een onderschat streekproduct.
Lifestyle Lifestyle Duurzaam kerstcadeau scoren? Schenk eens een boompje Op zoek naar een duurzaam en origineel kerstcadeau? Bij natuurorganisatie BOS+ kun je voor amper 10 euro een boom kopen en er een boodschap aan meegeven.
Lifestyle Lifestyle Propere pakjes: pop-ups en tips voor de beste duurzame cadeaus Duurzame cadeaus maken de wereld een stukje mooier terwijl je niet met lege handen hoeft aan te komen. The gift that keeps on giving: deze pop-ups, merken en initiatieven maken er hun motto van.
Mode Mode Eco en lokaal: 17 tips om in plaats van Black Friday te kiezen voor circulaire jeans, meubels en koekjes De buik vol van Black Friday en Cyber Monday? De Transformisten presenteren een positief, klimaatvriendelijk alternatief. Ze stellen 17 lokale initiatieven voor die inzetten op zero waste, tweedehands, hergebruik en andere vormen van de circulaire economie.
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Van soldenjagen tot duurzaam kopen: zo shopt de Belgische vrouw Hoe shopt de Belgische vrouw anno 2020? Wat vindt ze belangrijk? En wat weet ze eigenlijk over Belgische mode? Knack Weekend onderzocht het in een grote enquĂȘte.