Culinair Culinair Maxime Collard is Chef van het Jaar 2024 volgens de nieuwe Gault&Millau Belux Gids Gault&Millau maakte vandaag hun nieuwe Belux Gids bekend, en daarmee ook meteen de nieuwe Chef van het Jaar 2024: Maxime Collard. Een overzicht.
Culinair Culinair Elena Reygadas is de beste vrouwelijke chef van 2023: 'Ik geloof niet in een angstcultuur, niet in de keuken, maar ook daarbuiten niet' Het glazen plafond van de gastronomie is een barst rijker. De Mexicaanse Elena Reygadas werd dit jaar uitgeroepen tot beste vrouwelijke chef van 2023 en haar restaurant Rosetta scoort hoger dan ooit tevoren. Maar verwacht van deze lady chef geen sterallures. ‘Ik ga ervan uit dat leiderschap niet op ego gebaseerd mag zijn.’
Culinair Culinair Van eetcafé tot sterrenzaak: de lievelingsrestaurants van patissier Sarah Renson Sarah Renson is patissier. In haar twee winkels in Leuven verkoopt ze verse taartjes, verleidelijke bokkenpootjes en huisgemaakt roomijs. Dit jaar schreef ze het boek Sweet Table, waarin ze haar favoriete bakrecepten deelt.
Culinair Culinair De 50 beste restaurants ter wereld zijn bekend, The Jane in Antwerpen eindigt op plaats 39 Restaurant Central in Lima, Peru, is door ‘The World’s 50 Best Restaurants’ verkozen tot beste restaurant ter wereld. The Jane, de Antwerpse sterrenzaak van Nick Bril, eindigde op plaats 39. ‘Ik ben dankbaar en nederig. Het is niet gemakkelijk om in zo’n lijst te blijven staan’, aldus Bril.
Culinair Culinair Zot van eten: 9 verse restaurants in Antwerpen Verse adressen in The City That Always Eats.