Design Design Zijn droogtetuinen de toekomst? ‘Een gazon verbruikt twintig keer meer water dan een zwembad’ Je zou het de laatste tijd niet zeggen, maar droogte wordt een probleem voor onze tuinen. Wat is volgens landschapsontwerpers Eric Ossart en Arnaud Maurières, specialisten in droogtetuinen, het beste plan van aanpak?
Beauty Beauty Chasing brotox: waarom steeds meer mannen een vierkant gezicht najagen Lang lag de druk voor een perfect uiterlijk vooral op vrouwen. Vandaag zijn ook (jonge) mannen bereid tot cosmetische ingrepen. Met 'Brotox' in het voorhoofd en scherpere contouren van de kaak proberen ze hun trekken virieler te maken.
Culinair Culinair Berkensap, zuurdesemworkshops en de allerbeste choco: dit zijn de laatste trends uit het culiversum Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Review | Culinair Review | Culinair Kamoun in Elsene: Syrische streetfood met verslavende smaken Georges Baghdi Sar is een Brussels horecafenomeen. Als kind leerde hij de kneepjes van het vak in het restaurant van zijn ouders, die vanuit Syrië naar België kwamen toen Georges elf was. Na zijn schoolcarrière besloot hij – tegen de zin van ouders – hotelschool te volgen. Na leertijd in enkele sterrenzaken staat hij nu …
Mode Mode Meer dan franjes en flowerpower: dit wist je nog niet over de (problematische) bohotrend Bohemiens blijven de mode inspireren. Ook deze zomer zien we op en naast de festivalweide ruisende rokken, bloemenprints, gehaakte hoedjes, broderie en franjes. De trend gaat al lang mee, maar waar komt hij vandaan en is het een goed idee om op de boho-kar te springen?
Culinair Culinair Uitgekookt: eeuwenoude vegan recepten uit de Mediterranée Een zomer lang test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: Nistisima, een boek van Georgina Hayden rond de traditionele plantaardige keuken uit de Mediterranée en omstreken.
Recepten Recepten Moutabal – Auberginecrème met tahin Recept van Zina Abboud. 'Moutabal, een klassieke dip op de mezzetafel net als bijvoorbeeld hummus, is lekker licht. Ik doe er altijd tahin, citroensap en veel knoflook in. Van mijn moeder heb ik geleerd om er bij het kopen van tahin op te letten dat de pasta een rijke, nootachtige smaak heeft en mooi vloeibaar is.'