Culinair Culinair Try Vegan: deze Instagramchefs moet je volgen voor heerlijke plantaardige recepten November loopt op z’n einde, wat ook wil zeggen dat het eindpunt van Try Vegan nadert. Deze challenge daagt iedereen uit om de volledige maand november zoveel mogelijk vegan te eten. Gebrek aan inspiratie? Deze influencers delen online een schat aan plantaardige recepten.
Opinie | IPS Opinie | IPS 'Na de zomer van 2023 zal de toekomst van het toerisme er heel anders uitzien' Toeristen trekken naar de Middellandse Zee alsof er niets aan de hand is, maar de huidige hittegolven zijn wel degelijk een game changer, schrijven experten Susanne Becken en Johanna Loehr. Hoe, waar en wanneer we reizen gaat de komende jaren sterk veranderen.
Human Interest Human Interest MAS-directeur Lies Buyse: ‘Je moet er constant over waken dat mensen in de cultuursector niet opbranden’ Lies Buyse (38) studeerde geschiedenis en cultuurmanagement en werd op haar 23ste directeur van het Kortrijkse Vlasmuseum, dat onder haar vleugels vervelde tot Texture. Nadat ze in Antwerpen eerder al de stedelijke musea coördineerde, leidt ze sinds dit voorjaar het Museum aan de Stroom.
Reizen Reizen Van stad naar strand: in Litouwen valt meer te beleven dan je denkt Litouwen is een land in broekzakformaat, maar heeft alles: kunst en cultuur, stad en strand. Reisjournalist Sander Groen neemt de trein naar Vilnius en reist via de verrassende havenstad Klaipeda aan de Oostzee Nobelprijswinnaar Thomas Mann achterna naar het nietige Nida.
Culinair Culinair Uitgekookt: eeuwenoude vegan recepten uit de Mediterranée Een zomer lang test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: Nistisima, een boek van Georgina Hayden rond de traditionele plantaardige keuken uit de Mediterranée en omstreken.
Recepten Recepten Blini’s met zure room en wodkabietjes Blini's zijn een soort minipannenkoekjes die oorspronkelijk uit Rusland komen. Je kunt ze zelf maken of afgewerkt kopen zodat je ze enkel nog moet beleggen.