Culinair Culinair Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh: 'Onze voorouders hadden een rijker smaakpalet dan wij' Archeoloog Jeroen Van Vaerenbergh graaft in ons culinaire verleden en vindt daar een voorsmaakje voor de toekomst. Zero waste koken, lokaal en seizoensgebonden eten, meer inzetten op plantaardig: onze voorouders deden het allemaal. ‘We kunnen veel leren van wat mensen vroeger normaal vonden.’
Human Interest Human Interest #Blockout 2024: waarom worden beroemdheden en influencers massaal geblokt? Op sociale media verspreidt zich een golf van kritiek tegen influencers en beroemdheden onder de hashtag #Blockout 2024. Wat is er aan de hand? Influencers en beroemdheden worden massaal geblokt, geboycot en bedreigd door de 'digitale guillotine'. Wat drijft deze beweging en wat betekent dit voor het tijdperk van de influencer?
Culinair Culinair Berkensap, zuurdesemworkshops en de allerbeste choco: dit zijn de laatste trends uit het culiversum Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Mode Mode Wie begint nog een eigen modelabel? ‘Mochten de Zes vandaag starten, zou misschien een van hen het maken’ Je bent afgestudeerd als modestudent – wat nu ? In de traditie van de Zes van Antwerpen een eigen modelabel beginnen? ‘Je moet ervan uitgaan dat dit de moeilijkste tijd ooit is om een eigen label te starten.’
Culinair Culinair Wanneer verandert kookinspiratie in culinaire appropriatie? ‘Als ik een Grieks of Turks gerecht op een minder traditionele manier breng, komt daar reactie op’ In een wereld waar we steeds gevarieerder eten en digitaal recepten met elkaar delen, rijst de vraag waar fascinatie en inspiratie eindigen en culinaire toe-eigening begint.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants De beste cafés om je even op te warmen tijdens het Gents Lichtfestival Tot 4 februari is Gent weer in de winterse ban van het driejaarlijkse Lichtfestival. Wij tippen je onze favoriete adressen voor een warme koffie, een opkikkerende cocktail of uitgebreide hap, op en rond het parcours. Amaro De gloednieuwe aperitiefbar van Jolijn Van den Bossche, de vrouw achter het populaire Italiaanse restaurant Joan. Gloednieuw mag je …
Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders ‘Soms vraag ik mij af of de som van al het slechte in de wereld niet stilaan die van het goede overvleugelt’ Ik por mijn dochter aan om op tijd in de klas te geraken, terwijl er verderop scholen in puin worden geschoten. De radio pruttelt zacht met berichten over nieuwe verschrikkingen. Ik mis dan mijn vader, die de oorlog heeft meegemaakt. Hij vervalste papieren en hielp Joden aan de holocaust ontkomen. Het kan niet de bedoeling …
Lifestyle Lifestyle Brussels beste: onze 7 favoriete luxeadressen in de hoofdstad op een rijtje Waar shop je het beste van het beste en krijg je nog echt goeie service? Wij lijsten Brusselse adressen op waar je gegarandeerd waar voor je geld krijgt.
Culinair Culinair Smaakvol paars: 50 recepten met aubergine Aubergines zijn ontegensprekelijk verbonden met de mediterrane keuken. Er bestaan verrassend veel kleuren en vormen van. Tips en recepten.
Recepten Recepten Kom uit je schelp: 65 recepten met mosselen Half juli start het mosselseizoen… Hoog tijd om wat recepten met mosselen op te diepen zodat je goed voorbereid in de startblokken staat. Van avocado tot zeetong: dit zijn de beste combinaties voor de komende maanden.
Mode Mode Meer dan franjes en flowerpower: dit wist je nog niet over de (problematische) bohotrend Bohemiens blijven de mode inspireren. Ook deze zomer zien we op en naast de festivalweide ruisende rokken, bloemenprints, gehaakte hoedjes, broderie en franjes. De trend gaat al lang mee, maar waar komt hij vandaan en is het een goed idee om op de boho-kar te springen?
Recepten Recepten Dol op de dip: 28 recepten voor en met hummus Haal de kikkererwten boven want op 13 mei is het International Hummus Day. Geen beter gezelschap voor eindeloze apero’s, barbecues en gezellige zomeravonden dan de dip der dips. Met deze recepten voor hummus (en gerechten om ‘m in te verwerken) maak je vrienden!
Human Interest Human Interest Hoe krijgen we meer inclusie in vrouwensport? ‘Het is moeilijk om de Red Flames als rolmodellen te zien’ In de door mannen gedomineerde sportwereld is het vaak moeilijker voor vrouwen om door te breken, laat staan voor vrouwen met een migratieachtergrond. Hoe krijgen we meer inclusie in de sportwereld? Een Molenbeekse voetbalclub geeft het goede voorbeeld.
Human Interest Human Interest Pioen vzw biedt gratis weerbaarheidstraining als eerbetoon aan Julie Van Espen: ‘We proberen in haar plaats de wereld een beetje beter te maken’ Enkele maanden na de moord op Julie Van Espen richtte Peter Huyghe, de vader van Julies vriend Thomas, Pioen vzw op. De vereniging biedt gratis weerbaarheidstraining voor vrouwen aan. ‘Als je wordt aangevallen of verkracht is het nooit jouw schuld. Ik hoop dat onze training vrouwen helpt de zelfzekerheid te ontwikkelen om zich te verweren. Zelfverdediging is een basisrecht.’
Human Interest Human Interest ‘Je brein is het sterkste wapen dat er bestaat’: waarom meisjes uit conflictzones in het Midden-Oosten inzetten op een diploma Nancy Hassan (26) werd geboren in Egypte maar sinds september zit ze in Wilrijk op kot. Ze studeert kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen dankzij een studiebeurs van Daughters for Life, een initiatief van de Palestijnse arts Izzeldin Abuelaish die drie dochters verloor in het Israëlisch-Palestijns conflict in Gaza.
Human Interest Human Interest ‘Jongens denken dat menstruatie hetzelfde is als een natte droom’: waarom menstruatie-armoede een onzichtbaar probleem is Sneller dan verwacht je regels krijgen en met het schaamrood op de wangen bij vrienden, collega’s of het secretariaat gaan bedelen om een maandverband: het is een situatie die elk menstruerend mens kent. Voor 1 op de 8 jonge vrouwen is het een maandelijks scenario. Toch wordt er amper over menstruatiearmoede gesproken. Hoe komt dat?
Human Interest Human Interest VRT-journaliste Hilde Lieten helpt Oekraïense illustratrices kinderboeken te maken Children’s Books For U(kraine), zo heet het vrijwilligersproject dat VRT-journaliste Hilde Lieten al een jaar lang coördineert. De Radio 2 eindredacteur koppelt Oekraïense illustratrices aan Belgische auteurs om zo kinderboeken te maken. ‘Het is een feel good project: zo kunnen ze voor even de oorlog vergeten.'
Mode Mode Meer luxe, joggingbroeken en tweedehands: dit brengt 2023 voor de modesector Ieder jaar publiceren The Business of Fashion en McKinsey samen een rapport over de staat van de modesector. In de zevende editie van hun ‘State of Fashion’-rapport nemen ze de belangrijkste thema’s voor 2023 onder de loep. Van casual mode tot slow fashion: dit brengt het komende jaar voor de sector.
Recepten Recepten Kibbeh of Syrische gehaktballetjes Dit zeer populaire gerecht uit het Midden-Oosten bestaat uit een deeg van bulgur gevuld met uien en vlees.