Reizen Reizen Lezers op de kust: 8 boeken die je in de zomer doen duiken Er is weinig dat meer doet wegdromen dan boeken die zich aan de waterkant afspelen. Van zeeën, over meren tot zwembaden: zomerse lectuur die verkoeling biedt onder de zon.
Samen brood breken: neem deze chopped fattoush mee naar de volgende picknick Staat er binnenkort een zomerse picknick op de planning? Deze chopped fattoush laat zich makkelijk inpakken en meenemen.
Culinair Culinair Klinkt als zomer: de beste adressen in Vlaanderen en Brussel voor het aperitief Is voor jou het aperitief het beste moment van het weekend? Wij selecteerden de leukste adressen, nieuwe en gevestigde waarden, voor een drankje met een lekker hapje erbij.
Design Design Zijn droogtetuinen de toekomst? ‘Een gazon verbruikt twintig keer meer water dan een zwembad’ Je zou het de laatste tijd niet zeggen, maar droogte wordt een probleem voor onze tuinen. Wat is volgens landschapsontwerpers Eric Ossart en Arnaud Maurières, specialisten in droogtetuinen, het beste plan van aanpak?
Beauty Beauty Van ultratechnisch tot puur hydraterend: 4 gelaatsbehandelingen uitgetest door de redactie Het aanbod aan behandelingen in schoonheidssalons boomt. Onze redactie testte er vier uit voor het gezicht, van een puur hydraterende verzorging tot een ultratechnische behandeling, in verschillende prijsklassen.
Reizen Reizen Opladen en wegwezen: zo reis je met de elektrische wagen van België naar Sardinië Met een elektrische wagen op roadtrip door Italië, licht zoemend langs elegante pleinen in Turijn en goudgele kliffen op Sardinië. Hoe verloopt onze e-trip? Kom je wel genoeg laadpalen tegen? Onze journalist deed de test.
Culinair Culinair Wanneer verandert kookinspiratie in culinaire appropriatie? ‘Als ik een Grieks of Turks gerecht op een minder traditionele manier breng, komt daar reactie op’ In een wereld waar we steeds gevarieerder eten en digitaal recepten met elkaar delen, rijst de vraag waar fascinatie en inspiratie eindigen en culinaire toe-eigening begint.
Human Interest Human Interest Van pornolijven tot sharing menu's: dit zijn de 15 meest spraakmakende opinies en columns van Knack Weekend in 2023 Van de toekomst van toerisme tot stilstaan bij onze privileges in oorlogstijden: deze opinies over leven in 2023 doken op in ons lijstje van meest gelezen en besproken stukken.
Reizen Reizen Aangeschreven in Athene: 22 topadressen in de Griekse hoofdstad Griekenland is economisch aan de betere hand en Athene bruist als nooit tevoren, van Plaka in de schaduw van de Akropolis tot de lang verloederde achterstraatjes van de haven van Piraeus. Wij verzamelden er de leukste plekken.
Culinair Culinair De culinaire vriendschap van Marcelo Ballardin en Eric Ivanidis: 'Mijn moeder eet liever in zíj́n restaurant' Eerder bracht Marcelo Ballardin al een boek uit over zijn eigen restaurant Oak, nu is er het boek met vriend en voormalig souschef Eric Ivanidis over Door73, het restaurant waar Eric aan het roer staat. Het werd een boek vol openhartige verhalen en spannende gerechten. Een voorproefje.
Reizen Reizen 7 idyllische reisbestemmingen met palmbomen in de hoofdrol Wie aan palmbomen denkt, denkt aan vakantie. De boom linken we aan zon, zee, strand en ontspanning. Reisjournaliste Skye Sherman bundelt in haar boek ‘Palm Tree Destinations’ de mooiste palmboombestemmingen. Wij mogen er zeven met jullie delen.
Opinie | IPS Opinie | IPS 'Na de zomer van 2023 zal de toekomst van het toerisme er heel anders uitzien' Toeristen trekken naar de Middellandse Zee alsof er niets aan de hand is, maar de huidige hittegolven zijn wel degelijk een game changer, schrijven experten Susanne Becken en Johanna Loehr. Hoe, waar en wanneer we reizen gaat de komende jaren sterk veranderen.
Culinair Culinair Uitgekookt: eeuwenoude vegan recepten uit de Mediterranée Een zomer lang test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: Nistisima, een boek van Georgina Hayden rond de traditionele plantaardige keuken uit de Mediterranée en omstreken.