Human Interest Human Interest ‘Soms vraag ik me af of al dat zwoegen wel nodig is’: Annemie Struyf kijkt naar topsport door de ogen van een moeder Niet de vrijheid, maar de beperkingen van het leven maken een mens tot wie hij is. De reeks A la limite, die in Knack Weekend liep van 1999 tot 2003, volgde mensen die grenzen overschrijden of balanceren op het scherp van de snee. Voor onze 40-jarige verjaardagsspecial maakt journaliste Annemie Struyf nog eens een aflevering – over moeders van dochters die aan topsport doen.
Culinair Culinair Elena Reygadas is de beste vrouwelijke chef van 2023: 'Ik geloof niet in een angstcultuur, niet in de keuken, maar ook daarbuiten niet' Het glazen plafond van de gastronomie is een barst rijker. De Mexicaanse Elena Reygadas werd dit jaar uitgeroepen tot beste vrouwelijke chef van 2023 en haar restaurant Rosetta scoort hoger dan ooit tevoren. Maar verwacht van deze lady chef geen sterallures. ‘Ik ga ervan uit dat leiderschap niet op ego gebaseerd mag zijn.’
Recepten Recepten Heimwee naar vakantie: 35 recepten als antidotum Op de drempel van het nieuwe schooljaar alweer het gevoel dat je wel een pauze kunt gebruiken? Met deze 35 recepten hou je de vakantie nog even vast. Dat is minstens een opkikker voor elke septemberdag…
Reizen Reizen De favoriete adressen van Stephan Vanfleteren: van Le Corbusier tot Japanse meskunst Deze zomer vragen we bekenden welke memorabele winkels, musea en horecazaken zij op hun reizen tegenkwamen. Deze week: Stephan Vanfleteren, 's lands bekendste portretfotograaf. Blick, Rotterdam “Ik heb een niet aflatende liefde voor mijn vak – dan is het fijn wanneer anderen een gelijkaardige passie hebben. Dat kan een schrijver, een regisseur of een profvoetballer …
Reizen Reizen Wat zijn de reistrends voor het najaar? 'De Caraïben zijn financieel aantrekkelijk' Experten Susanne Becken en Johanna Loehr schrijven in een opiniestuk dat het toerisme er na de zomer van 2023 heel anders zal uitzien. Zorgen de klimaatverandering en onze post-covidmentaliteit ervoor dat we deze herfst andere oorden zullen opzoeken? Wij polsten bij de toerisme-industrie naar opmerkelijke reistrends voor het najaar.
Reizen Reizen De favoriete adressen van Sylvia Van Driessche: van een hotspot voor de Parisiennestijl tot ceviche in Lissabon Deze zomer vragen we bekenden welke memorabele winkels, musea en horecazaken zij op hun reizen tegenkwamen. Deze week: schrijfster Sylvia Van Driessche, bekend van haar (jeugd)romans en de in januari gelanceerde webreeks ‘Liefdestips aan mezelf’.
Recepten Recepten Pineapple margerita Een recept van Paul Morel: 'Deze cocktail wordt bij Mesa geserveerd bij de 'Taco Al Pastor' met gemarineerd buikspek. De kruidenmix is oorspronkelijk Libanees, maar spoelde aan in Mexico. Ik gebruik de kruiden om de cocktail te infuseren, zodat de smaken van het gerecht en het drankje in elkaar overvloeien.'
Mole Poblano de Guajolote Mole Poblano de Guajolote is een 17de-eeuws Mexicaans gerecht, dat nog steeds wordt gemaakt. De dikke saus is het lekkerst als ze een dag op voorhand wordt bereid. Mole poblano wordt vaak gemaakt met kip of kalkoen.