Design Design Zijn droogtetuinen de toekomst? ‘Een gazon verbruikt twintig keer meer water dan een zwembad’ Je zou het de laatste tijd niet zeggen, maar droogte wordt een probleem voor onze tuinen. Wat is volgens landschapsontwerpers Eric Ossart en Arnaud Maurières, specialisten in droogtetuinen, het beste plan van aanpak?
Reizen Reizen Safari and the city: waarom Kenia op de reisradar van elke stadsmus moet staan Van de golf van creativiteit in Nairobi tot een grensverleggende ecolodge en jonge Masai die carrière willen maken: in Kenia heeft de toekomst vele gezichten. Journalist Wim Denolf raakte er in de ban van de ondernemerslust – en werd gebeten door de safari bug.
Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders ‘Andermans kinderen sterven van ontbering, maar bij ons wordt de gemiddelde auto elk jaar nog een halve centimeter breder’ De laatste tijd kan ik de slaap moeilijk vatten, door alle prikkels van de dag die blijven nazinderen. Ik lees dan enkele pagina’s in Prediker of in Piet Pienter en Bert Bibber. Soms sta ik op en sla de wereld gade vanuit mijn dakraam.Bij vollemaan glanzen op de daken in de verte zonnepanelen in het …
Reizen Reizen Zomer in het museum: de beste Europese expo’s om te bezoeken op vakantie Reis je deze zomer naar Italië of doe je een staycation in eigen land? Wij selecteerden de boeiendste lifestyle en moderne kunst-expo’s in Europa.
Culinair Culinair Uitgekookt: eeuwenoude vegan recepten uit de Mediterranée Een zomer lang test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: Nistisima, een boek van Georgina Hayden rond de traditionele plantaardige keuken uit de Mediterranée en omstreken.
Recepten Recepten Verse ricotta met gemarineerde venkel en kappertjes Voor hun kookboek Onder de mediterrane zon reisden Nadia Zerouali en Merijn Tol van Spanje tot in Libanon op zoek naar de lekkerste gerechten die de verschillende mediterrane keukens te bieden hebben. In Tunesië leerden ze onder meer deze salade van verse ricotta en venkel kennen.