Review | Culinair Review | Culinair Restaurant Nyyó in Elsene: Belgisch-Vietnamese fusionkeuken die zijn belofte niet weet waar te maken ‘Belgium or Brooklyn? 5 Bold New Places to Eat in Brussels’, kopte The New York Times recent. ‘Spannende jonge chefs die uitpakken met smaken uit landen als Korea, Latijns-Amerika en Marokko veranderen de hoofdstad van Europa in een culinaire trekpleister.’ De journalist tipte vijf plaatsen, waarvan wij er reeds vier hadden bezocht en goedgekeurd (Anju, …
Culinair Culinair In halve eeuw is 80 procent van de zalmen en palingen verdwenen uit onze rivieren Migrerende zoetwatervissen zoals zalm en paling staan wereldwijd onder druk: op vijftig jaar tijd zijn ze meer dan 80 procent afgenomen. Dat is slecht nieuws voor de gezondheid van rivieren en vormt een bedreiging voor de voedselzekerheid van miljoenen mensen, zeggen verschillende natuurbeschermingsorganisaties. Gelukkig zijn er ook oplossingen die snel lonen.
Human Interest Human Interest Waarom is de ondernemerswereld nog altijd zo wit en mannelijk?: 'Jonge vrouwelijke onderneemsters worden niet serieus genomen' Hoe maken we de bedrijfswereld vrouwvriendelijker en inclusiever? Lien Warmenbol van het ondernemersplatform SheDIDIT brengt vrouwen met diverse roots samen en begeleidt hen waar nodig. 'Er is veel onbegrip voor de ideeën van vrouwelijke ondernemers.'
Design Design Braziliaans binnenwoud: werp een blik in een hoogtechnologische ecoloft in São Paulo In een modernistisch appartement in hartje São Paulo, schiep architect Guto Requena een groen en hoogtechnologisch toevluchtsoord. Een soort casestudy over leven in tijden van klimaatverandering.
Culinair Culinair Geen bijen, geen koffiepauze: chocolade en koffie in gevaar door verdwijnende bestuivers Tropische gewassen als koffie en cacao krijgen in toenemende mate te lijden onder het verlies van bijen en andere bestuivende insecten, blijkt uit Brits onderzoek. Ook gewassen als watermeloen en mango lopen gevaar.
Culinair Culinair Fris of wrang? Onze expert keurt drankjes op basis van hibiscus Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft van de laatste trends. Deze week: hibiscus als smaakmaker.
Culinair Culinair Op hete kolen: 5 barbecuerestaurants op hoog niveau Barbecueën kan zoveel meer zijn dan de licht aangebrande kost van vaderlief in de tuin van je ouderlijk huis. Restaurantgids Le Fooding tipt vijf eetadressen die de klassieke barbecue verheffen tot een culinair hoogstandje.
Recepten Recepten Mexicaanse bonen, zwarte rijst en maistortilla’s In Latijns-Amerika hebben we die plekken bezocht waar de mensen in goede gezondheid het oudst worden. Toen we hun vroegen wat ze aten, antwoordden ze allemaal hetzelfde: bonen met rijst en maistortilla's, elke dag, soms al meer dan honderd jaar. Aangevuld met allerlei kleurrijke groenten en wat eiwitten. Een succesvol concept waarmee je zowel je smaakpapillen als je darmflora blij maakt.