Culinair Culinair Geen bijen, geen koffiepauze: chocolade en koffie in gevaar door verdwijnende bestuivers Tropische gewassen als koffie en cacao krijgen in toenemende mate te lijden onder het verlies van bijen en andere bestuivende insecten, blijkt uit Brits onderzoek. Ook gewassen als watermeloen en mango lopen gevaar.
Culinair Culinair Fris of wrang? Onze expert keurt drankjes op basis van hibiscus Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft van de laatste trends. Deze week: hibiscus als smaakmaker.
Culinair Culinair Op hete kolen: 5 barbecuerestaurants op hoog niveau Barbecueën kan zoveel meer zijn dan de licht aangebrande kost van vaderlief in de tuin van je ouderlijk huis. Restaurantgids Le Fooding tipt vijf eetadressen die de klassieke barbecue verheffen tot een culinair hoogstandje.
Recepten Recepten Mexicaanse bonen, zwarte rijst en maistortilla’s In Latijns-Amerika hebben we die plekken bezocht waar de mensen in goede gezondheid het oudst worden. Toen we hun vroegen wat ze aten, antwoordden ze allemaal hetzelfde: bonen met rijst en maistortilla's, elke dag, soms al meer dan honderd jaar. Aangevuld met allerlei kleurrijke groenten en wat eiwitten. Een succesvol concept waarmee je zowel je smaakpapillen als je darmflora blij maakt.