Culinair Culinair Maxime Collard is Chef van het Jaar 2024 volgens de nieuwe Gault&Millau Belux Gids Gault&Millau maakte vandaag hun nieuwe Belux Gids bekend, en daarmee ook meteen de nieuwe Chef van het Jaar 2024: Maxime Collard. Een overzicht.
Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders ‘De uitspattingen van de mens zijn nog geen spat veranderd’ ‘’t En regent niet, het zevert’, schreef Guido Gezelle lang geleden. Zijn dichtkunst lees ik zelden, maar bij druilerig weer dwalen mijn gedachten soms wel af naar hem. De avond valt en ik loop door een straat met glimmende kinderkopjes. Ter hoogte van het appartement waarin een politicus naar verluidt een loft met zwembad heeft, …
Lifestyle Lifestyle West-Vlaamse weelde: de 8 meest luxueuze adressen van de provincie Waar shop je het beste van het beste en krijg je nog echt goeie service? Wij lijsten West-Vlaamse adressen op waar je gegarandeerd waar voor je geld krijgt.
Lifestyle Lifestyle Shop ten top: 7 verrassende luxeadressen in Antwerpen Waar shop je het beste van het beste en krijg je nog echt goeie service? Wij lijsten Antwerpse adressen op waar je gegarandeerd waar voor je geld krijgt.
Citytrips Citytrips De koning te Kortrijk: 3 nieuwe eetadressen die een bezoek waard zijn Tijdens het stadsfestival Wonder dient een tripje richting de Guldensporenstad zich aan. En omdat een mens niet enkel op design en kunst kan overleven: drie nieuwe en smakelijke eetadressen.
Mode Mode Belgian Fashion Awards 2023: welk Belgisch modemerk verdient een prijs? De professionele jury van de Belgian Fashion Awards heeft tien modemerken van eigen bodem geselecteerd om mee te dingen naar de prijs voor Fashion Brand of the Year. Wie de felbegeerde prijs mee naar huis neemt, dat bepaal jij. Ontdek de kandidaten hier.
Review | Culinair Review | Culinair Onze lyrische recensent over bistro Ensemble in Snellegem: 'Stijgende lijn tijdens de hele maaltijd'
Culinair Culinair Van Mexicaanse invloeden tot Oostendse grandeur: de West-Vlaamse eetadressen van chef Stijn Deschacht Oostendenaar Stijn Deschacht is chef bij Bar Bulot in Brugge. Al is hij vooral bekend als gastheer van de populaire podcast Over Eten, waarin hij chefs, food artisans en andere foodies interviewt over hun culinaire avonturen.
Human Interest Human Interest Annelore Camps wil met ‘Allez, Chantez’ iedereen samen laten zingen: ‘Ik draag bij aan verbondenheid’ Deze week: Annelore Camps (39), leidde zichzelf op als muzikant en creatief ondernemer. Ze is de drijvende kracht achter Allez, Chantez!, een laagdrempelige formule die al meer dan 150.000 Vlamingen samen deed zingen. De kennis die ze daarbij opdeed, deelt ze nu in het boek Singfluencers.
Design Design Binnenkijken in een Kortrijkse villa uit de roaring twenties: 'Er stond ooit een kanon op het dak' Charbel abou Zeidan, creatief directeur achter het Belgisch handtassenmerk Octogony, gaf een topjob in de haute couture op voor een nieuw begin in Kortrijk. Voor de liefde. “Heel mijn leven dacht ik: alles gaat me voor de wind. Tot ik in België kwam wonen.”
Eropuit Eropuit Het water in: 4 tips voor waterpret in België Van peddelen in een packraft of stock tank, over suppen met je hond, tot alles wat je over stand up paddle wil weten in een boek: wij verzamelden 4 tips voor een zomer op het water met het hele gezin. Vakantiegevoel verzekerd.
Magazine Magazine De sfeer van vroeger Dankzij zijn goede band met Maurice Lippens mocht architect Henry Van de Velde in 1931 afwijken van de strenge bouwvoorschriften van Knokke-Heist om de iconische dubbelvilla Noordhinder-Westhinder te ontwerpen. Een recente renovatie gaf ons het ideale excuus om er eindelijk eens binnen te kijken.
Magazine Magazine De keuze van de chef Kristof Boxy is niet alleen gespecialiseerd in de kunst van fine dining, hij is ook een gepassioneerd verzamelaar. In zijn weekendhuis in Het Zoute staat alles wat hem raakt: van griffioenen in de haard tot de grootste houten fallus ter wereld.
Human Interest Human Interest MAS-directeur Lies Buyse: ‘Je moet er constant over waken dat mensen in de cultuursector niet opbranden’ Lies Buyse (38) studeerde geschiedenis en cultuurmanagement en werd op haar 23ste directeur van het Kortrijkse Vlasmuseum, dat onder haar vleugels vervelde tot Texture. Nadat ze in Antwerpen eerder al de stedelijke musea coördineerde, leidt ze sinds dit voorjaar het Museum aan de Stroom.
Culinair Culinair In deze zomerbars kun je nu al genieten van de zon De zon is er gekomen om een tijdje te blijven, wat menig horeca-uitbater ertoe heeft verleid de stoelen buiten te zetten. Wij brachten de leukste lokale zomerbars uit Vlaanderen en Brussel in kaart.
Design Design 'Lui' tuinieren loont: deze drie tuinarchitecten maaien (bijna) niet De meimaand staat in het teken van Maai Mei Niet, de periode waarin het gras mag blijven groeien. Drie tuinarchitecten en -aannemers gunnen ons een blik in eigen tuin. “In onze tuin is het de bedoeling dat je in je blootje kunt rondlopen” Tussen Gent en Kortrijk ligt Kruishoutem, de heimat van bloemenstudio MiFleur en …
Architectuur Architectuur Treinstation van Kortrijk op lijst van 7 belangrijkste bedreigde monumenten in Europa Het treinstation van Kortrijk heeft een plek gekregen op de definitieve lijst van 'The 7 Most Endangered 2023'. Dat is de lijst van de zeven belangrijkste bedreigde monumenten in Europa. Die wordt jaarlijks samengesteld door een internationaal team van deskundigen. De stad en de NMBS plannen het gebouw te slopen om er een moderner stationsgebouw voor in de plaats te zetten.
Reizen Reizen Zeker van zen: 4 bijzondere wellnesswalhalla’s in België Vier adressen in eigen land waar je kunt overnachten in een memorabele omgeving, en tegelijk lijf en leden opladen.
Culinair Culinair Gelijke (ge)rechten: 68 adressen voor vegan & veggie tafelplezier Plant-based fastfood, veggie gastronomie of een vegan Italiaan? Bij deze 68 restaurants, lunchbars en andere culinaire adressen kom je als vegetariër of veganist zeker aan je trekken.
Human Interest Human Interest Anaïs Sandra Carion, algemeen directeur van Mad Brussels: 'Voor de mens is stoppen met creëren geen optie' Anaïs Sandra Carion (31) leidt sinds januari MAD Brussels, het Brusselse centrum voor mode en design. Ze begon haar carrière als designjournaliste en werkte jarenlang op de communicatieafdeling van Hermès. Nu wil ze jong talent uit de hoofdstad zichtbaarder maken in binnen- en buitenland.
Architectuur Architectuur Voor sloop bestemde stationsgebouw Kortrijk op shortlist meest bedreigde erfgoedsites in Europa De NMBS plant vernieuwingswerken aan het station van Kortrijk, waardoor het stationsgebouw uit 1956 gesloopt moet worden. De Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) stelde een dossier op om het gebouw te redden. Nu het stationsgebouw op de shortlist van meest bedreigde erfgoedsites van Europa staat, groeit de hoop dat sloophamer vermeden kan worden.
Design Design Sébastien Caporusso, Designer van het Jaar: 'Dialoog is cruciaal in het ontwerpproces' Woningrenovaties waarvoor hij ook het meubilair ontwerpt, samenwerkingen met lokale vakmensen rond unieke stukken, zijn eerste publieke kantoorruimte: de Brusselse interieurarchitect en designer Sébastien Caporusso zat het voorbije anderhalf jaar niet stil. Knack Weekend, Le Vif Weekend en de Biënnale Interieur verkiezen hem nu ook tot Designer van het Jaar.
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Twee Belgische ontwerpers in Parijs: 'Mode moet een beetje feest zijn' Glenn Martens staat aan het hoofd van Y/Project, Stephanie D'heygere lanceerde twee jaar geleden haar eigen accessoiremerk, D'heygere. Twee Belgen in Parijs over mode, vriendschap en joie de vivre.
Architectuur Architectuur Designer van het jaar Vincent Van Duysen: 'Als ik woningen ontwerp, wil ik in de huid van de bewoners kruipen' De regels van onze award Designer van het Jaar zijn simpel: de winnaar mag niet ouder zijn dan 40. En toch gaat de prijs dit jaar naar een vijftiger.