Review | Culinair Review | Culinair Restaurant Nyyó in Elsene: Belgisch-Vietnamese fusionkeuken die zijn belofte niet weet waar te maken ‘Belgium or Brooklyn? 5 Bold New Places to Eat in Brussels’, kopte The New York Times recent. ‘Spannende jonge chefs die uitpakken met smaken uit landen als Korea, Latijns-Amerika en Marokko veranderen de hoofdstad van Europa in een culinaire trekpleister.’ De journalist tipte vijf plaatsen, waarvan wij er reeds vier hadden bezocht en goedgekeurd (Anju, …
Human Interest Human Interest Keramist Ann Van Hoey: ‘Ik blijf last hebben van het impostersyndroom’ Mechelse keramist Ann Van Hoey (67) mocht onlangs samenwerken met luxelabel Loewe en krijgt deze zomer een solo-expo in de Landcommanderij Alden Biesen. Zelf blijft ze verwonderd over haar succes, maar haar man, tv-maker Mark Uytterhoeven, zag al langer het potentieel.
Design Design ‘Een architectenwoning waar de sfeer van David Lynch en Quentin Tarantino samenkomt’: binnenkijken bij kunstenaar Koen van den Broek Het werk van Koen van den Broek is onlosmakelijk verbonden met Hollywoodfilms en het felle licht van Los Angeles. Ook in zijn woning, een postmoderne architectenvilla in Schilde, schemeren ze door.
Culinair Culinair Berkensap, zuurdesemworkshops en de allerbeste choco: dit zijn de laatste trends uit het culiversum Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Mode Mode Een knaller van een jas: het verhaal achter de bomberjack Wat hebben de spionkop van een voetbalstadion, een frontrow tijdens Fashion Week en een vernissage met elkaar gemeen? Je kunt ervan op aan dat je bomberjacks zult tegenkomen. Hoe werd en bleef deze bolle jas het toppunt van cool?
Human Interest Human Interest Een boeddhistisch begin van het nieuwe jaar met monnik Haemin Sunim: ‘Begrip werkt bijna voor alles’ Juist in donkere tijden hebben we hoop nodig, dus schreef de boeddhistische monnik Haemin Sunim Dingen die je hoop geven. Hierin geeft hij advies voor het jaar dat net begonnen is.
Mode Mode Mode door de ogen van trendwatcher Nelly Rodi: ‘De gescheurde jeans is een sterk symbool’ Al sinds de jaren 60 is de Franse Nelly Rodi een belangrijke speler in de mode-industrie. Zij volgt tendensen in de maatschappij op de voet en puurt daaruit trends. Een gesprek over schoudervullingen, scheuren in jeansbroeken en mode als lijm voor je ‘stam’.
Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders 'Bij gebrek aan kroost van vlees en bloed, had mijn tante Agnes van geld haar kindje gemaakt'
Design Design Van horrorverbouwing naar showroom: ‘We waren net op tijd om de woning te redden van de totale ondergang’ Het huis vond hén via Instagram, niet andersom. Maar het had nog wel wat onaangename verrassingen in petto voor nieuwbakken eigenaars Eva en Jef. “We waren net op tijd om het te redden van de totale ondergang.”
Mode Mode Waren plussize modellen slechts een trend? ‘We zien dat designers vandaag weer gaan voor één lichaamstype’ We zien vandaag op de doorsneecatwalk weliswaar verschillende huidskleuren en zelfs verschillende leeftijden, maar op het vlak van kledingmaten is het beeld nog altijd zeer eenzijdig. Dun, dus. Wij probeerden uit te zoeken hoe dat komt, en hoe Belgische merken daarnaar kijken.
Culinair Culinair Van borrelplank tot avocado-olie: dit zijn de foodtrends voor 2023 De borrelplank blijft een ster, avocado-olie wordt een must-have, robots nemen onze bestelling op en natuurwijn die niet lekker is, mag je voortaan gewoon laten staan. Ziedaar het nieuwe jaar, op ons bord en ernaast!
Recepten Recepten Glasnoedels met rundvlees en groenten Dit is zonder twijfel een van de populairste noedelgerechten in Korea. Het is gezond en enorm lekker, omdat de noedels alle heerlijke smaken van de sojasaus en sesamolie opzuigen. Traditioneel wordt dit gerecht gegeten op feestdagen en bij speciale gelegenheden, maar tegenwoordig staat het ook op de menukaart van bijna elk Koreaans restaurant.De Koreaanse glasnoedels die in dit recept worden gebruikt zijn gemaakt van zoete aardappel en hebben een geweldige textuur. Ze genieten hier absoluut de voorkeur, maar de glasnoedels die je bij je plaatselijke supermarkt kunt kopen zijn ook prima.