Culinair Culinair Van Helsinki tot Gent: de 8 meest baanbrekende bakkers van Europa Een nieuwe generatie ondernemers geeft het bakkersambacht een fris elan. Ze bedenken andere smaken en vormen (vegan croissant), breiden hun assortiment uit (bloemen of wijn) en organiseren kitchen take-overs. Acht bakkerijen in Europa waar de schwung over de toonbank vliegt.
Opinie | Opinies & columns Opinie | Opinies & columns Living wordt doing: hoe combineer je werken, koken en gasten ontvangen in één ruimte? Meik Wiking schreef Hygge voor thuis en deed met zijn Happiness Research Institute in Kopenhagen de laatste jaren vooral onderzoek naar hoe ruimtes en plekken invloed hebben op ons welzijn.
Human Interest Human Interest Textielontwerper Emma Terweduwe exposeert op Milaan Design Week: 'Ik voel geen angst voor het onbekende' Deze week: Emma Terweduwe (27), Gentse textielontwerper die deze week haar eigenzinnige werk presenteert op de Milaan Design Week. Vorige herfst kreeg ze bevestiging én een belangrijk inzicht van Otobong Nkanga, op dit moment een van Belgiës grootste kunstenaars.
Citytrips Citytrips Tips voor trips: deze cultuursteden zijn helemaal terug Cultuursteden zijn terug als reisbestemming. Reizigers hebben blijkbaar genoeg van plattelandsvakanties, afgelegen cottages en natuurgebieden. We willen opnieuw onder de mensen komen en steden gaan verkennen. En dit zijn daarbij de grootste trekpleisters…
Culinair Culinair Van borrelplank tot avocado-olie: dit zijn de foodtrends voor 2023 De borrelplank blijft een ster, avocado-olie wordt een must-have, robots nemen onze bestelling op en natuurwijn die niet lekker is, mag je voortaan gewoon laten staan. Ziedaar het nieuwe jaar, op ons bord en ernaast!