Mode Mode Belg Alain Gossuin is al 40 jaar een veelgevraagd topmodel: ‘Ik loop eigenlijk niet graag op de catwalk’ Hij was er bij het eerste én het laatste defilé van Dries Van Noten bij, en tussenin poseerde de Belgische Alain Gossuin voor de lens van de beroemdste fotografen, onder wie de onlangs overleden Oliviero Toscani. Vandaag is hij zestig en nog steeds een veelgevraagd model, al is dat nooit zonder zenuwen. ‘Ik loop eigenlijk niet graag op de catwalk.’
Culinair Culinair Chef's table: waarom tafelen met zicht op de keuken zo populair is Een fijne restaurantervaring is meer dan wat er op je bord ligt, en dus gunnen chefs hun gasten een unieke inkijk in hun potten. Loungen in de keuken met een polaroid als aandenken? ‘Een Beyoncé-concert is er niets bij.’
Design Design Binnenkijken in een gerestaureerde fiftiesvilla: 'De Cubex-keuken kon gewoon niet ontbreken' Met haar horizontale lijnen en perzikroze kleur doet deze fiftiesvilla eerder aan Californië denken. Nochtans is ze doordrenkt van Belgisch modernisme. Woning Wiesen-De Koninck begint vandaag aan haar tweede leven dankzij een restauratie volgens de regels van de kunst.
Human Interest Human Interest Interieurarchitect Peter Ivens raadt aan om af en toe te verhuizen: ‘Blijf niet onder de kerktoren hangen’ Interieurarchitect Peter Ivens (57) werkt al meer dan vijfentwintig jaar samen met Bea Mombaers. Terwijl zij door haar samenwerking met Serax al langer bekend is bij het grote publiek, trad hij pas onlangs in het voetlicht toen uitgeverij Luster 'Houses' uitbracht, een boek over zijn werk.
Natuur Natuur Kuieren aan de kust: 3 duinenwandelingen die de moeite waard zijn De duinen aan de Belgische kust ondergaan al enkele jaren een herstelbeurt. Ze zijn ook de perfecte plek voor een heerlijke zomerwandeling. Wij vertellen je waar je de leukste wandelingen kunt maken en tegelijk kunt bijdragen aan de bescherming van onze duinen.
Mode Mode Belgische modegroep redt 9 negen Scotch & Soda-winkels in Vlaanderen Ondanks het Europese faillissement van het Nederlandse modemerk Scotch & Soda zullen er toch negen winkels blijven bestaan in ons land. De Belgische Groep Alain Broekaert (GAB) neemt deze boetieks over en plant de heropening dit najaar.
Human Interest Human Interest Oe Ist met Brihang? 'Toen ik vader werd, ging ik me vragen te stellen bij mijn eigen opvoeding' Brihang (31), echte naam Boudy Verleye, groeide op in Knokke-Heist, studeerde beeldhouwkunst en brak door als rapper in 2014. Hij bracht vorig najaar zijn derde album Droomvoeding uit en treedt de komende weken onder meer op tijdens Rock Werchter, Suikerrock en Dranouter.
Culinair Culinair Weg van de platgetreden pad thai: waarom we de Thaise keuken lang niet zo goed kennen als we denken Thailand, land van toeterende tuktuks, gouden tempels en idyllische stranden. En van dat wereldwijd bekende gerecht, pad thai. Maar mag het ook eens wat anders zijn?
Design Design Kreukje voor de sfeer: binnenkijken in een warme ninetieswoning met ruimte voor imperfecties Interieurvormgever Géraldine Van Heuverswyn bracht warmte en huiselijkheid in een utilitaire jaren 90-woning met praktijk. Dat deed ze met veel hout en een mix van zelfontworpen meubelen. En met wat kreuken hier en daar. ‘Dat tikkeltje imperfectie maakt het gezellig.’
Mode Mode Hoe duurzaam zijn jouw juwelen? 'Bij goedkope gouden juwelen weet je dat er iets niet klopt' Terwijl modelabels er haast niet meer onderuit kunnen, wordt duurzaamheid binnen de juwelensector heel wat minder besproken. Hoe groen en ethisch zijn onze sieraden? Drie Belgische ontwerpers maken een stand van zaken op.
Design Design Hart van hout: de beste Belgische houtbewerkers Geen uitgekiend interieur zonder echte ambachtslieden. Deze twee Belgische houtbewerkers tillen hun vak naar een hoger niveau.
Design Design Ambacht met glans: edele metaalbewerkers van eigen bodem Ook in België vind je tal van ambachtslieden om op te bouwen. Wij gingen op zoek naar de gedreven metaalbewerkers die je interieur weten om te buigen en het van extra glans voorzien.
Culinair Culinair Duur beton, plaatsgebrek en impulsieve drinkers: is het einde van de wijnkelder nabij? Nu steeds minder mensen nog een kelder hebben en de supermarkten ook prima en meteen drinkbare wijn verkopen, verdwijnt de wijnkelder uit onze huizen. Enter: de gehuurde wijnkluis of de wijnkoelkast. Die perfect gekoelde fles wijn komt dus met een prijskaartje. Is een goede wijn binnenkort enkel voor de elite?
Culinair Culinair Wanneer verandert kookinspiratie in culinaire appropriatie? ‘Als ik een Grieks of Turks gerecht op een minder traditionele manier breng, komt daar reactie op’ In een wereld waar we steeds gevarieerder eten en digitaal recepten met elkaar delen, rijst de vraag waar fascinatie en inspiratie eindigen en culinaire toe-eigening begint.
Mode Mode Quiet luxury, veel rood en vrouwelijke snits: deze trends hangen de komende maanden in de winkels Waar hebben onze Belgische winkeliers hun oog op laten vallen voor de lente? Dit zijn de favorieten van Verso in Antwerpen, L’Heroine in Brugge en JADE in Hasselt.
Culinair Culinair Goud in de mond: in deze 3 hotels kun je ontbijten bij een sterrenchef Steeds vaker lijken hotels sterrenchefs in te schakelen om zich over het ontbijtmenu te buigen. Drie nieuwe adressen waar je met plezier je wekker voor zet. Dovetale, Londen Deze zomer opende 1 Hotels in de Londense wijk Mayfair (vlak bij Hyde Park) zijn eerste duurzame designhotel op Europese bodem. Kopenhagen, Parijs en Kreta moeten weldra …
Mode Mode Week van de Belgische Mode start: dit zijn onze favoriete shops en stops in gaststad Gent De Week van de Belgische Mode is een heel goede reden om nog eens naar Gent af te zakken - dit jaar gaststad van het initiatief. Alvast onze tips voor niet te missen 100% Belgische shops in Gent én gezellige stops om - tussendoor en achteraf - weer op krachten te komen.
Mode Mode Week van de Belgische mode in aantocht: 'Lokaal is belangrijk verkoopsargument' De vijfde editie van de Week van de Belgische mode komt eraan. Van maandag 9 tot en met zondag 15 oktober staat mode uit eigen land in de spotlights.
Culinair Culinair Waarom moet ik een voorschot betalen als ik reserveer? 'We moeten gasten een beetje opvoeden' No-shows. Tien jaar geleden kende geen enkele gast die uitdrukking, vandaag zijn ze het regelmatig, zo blijkt. Wij vroegen restaurateurs naar hun oplossingen voor het veelvoorkomende probleem.
Culinair Culinair Is de klant intolerant of ambetant? 'Ze vermijden een heel menu lang gluten en eten dan toch het koekje bij de koffie' Sommige mensen gaan in shock als ze een pinda eten, anderen krijgen krampen van gluten en nog anderen vinden rozijnen vies. Al die dingen komen op het bord van de chef terecht.
Culinair Culinair Geven we geen fooi meer? 'Misschien worden we terug wat guller als de rekening betalen weer meer aandacht krijgt' Vroeger was het eenvoudig: je betaalde je rekening, liet wat wisselgeld liggen et voila, fooi. Maar nu we allemaal elektronisch betalen, doen we dat blijkbaar veel minder.
Culinair Culinair Is iedereen vandaag restaurantrecensent? 'Ook al zijn er 99 goede reviews, het is die ene slechte die je raakt' De web- of reserveringssite van het restaurant, Google en Tripadvisor, je kunt vandaag op heel wat plaatsen je mening kwijt. Maar is dat ook een goed idee?
Culinair Culinair Waar dineert de driesterrenchef? De favoriete adressen van Viki Geunes in Antwerpen en Knokke-Heist Viki Geunes is een van de drie driesterrenchefs die België rijk is. Op de bovenste verdieping van het MAS in Antwerpen serveert hij een verfijnde en luxueuze keuken in zijn restaurant Zilte. Op zijn vrije dagen trekt hij naar de kust om te genieten van vertrouwde Belgische klassiekers.
Culinair Culinair Van Mexicaanse invloeden tot Oostendse grandeur: de West-Vlaamse eetadressen van chef Stijn Deschacht Oostendenaar Stijn Deschacht is chef bij Bar Bulot in Brugge. Al is hij vooral bekend als gastheer van de populaire podcast Over Eten, waarin hij chefs, food artisans en andere foodies interviewt over hun culinaire avonturen.
Culinair Culinair 'Niets doet vermoeden dat je hier fantastische pasta kan eten': de verscholen eetadressen van foodie Julie D'heygere Julie D’heygere is de bezielster van Think Tomato, het merk van ambachtelijke tomatensaus gemaakt van Belgische kerstomaten. In het dagelijkse leven kookt ze graag gezond, maar als ze buitenshuis eet, geniet ze van Belgische bistroklassiekers zonder kapsones.
Mode Mode Mannen weten waarom: nieuwe winkels voor hem van Knokke tot Antwerpen Deze winkels voor hem openden recent de deuren.
Human Interest Human Interest De Knokse roots van Alex Callier: 'Hier valt alles van me af' Zijn band met Sint-Niklaas is belangrijker dan hij graag denkt, zegt Alex Callier. Maar die met Knokke-Heist snijdt minstens zo diep. Een gesprek over (groot)vader Callier, afscheid nemen en de kunst van het op vakantie gaan. “Soms komen we hier gewoon voor één avond.”
Mode Mode Shoppen voor softies: 7 keer zomerse badstofmode Badstof is perfect om de hitte zonder al te veel ongemak te doorstaan. Het komt in heerlijke kleuren om van te smelten, terwijl jij het hoofd koel houdt.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Klinken op Knokke: deze 3 bars kregen een nieuw kleedje Veranderd van adres of van formule: deze drie zaken maken een frisse nieuwe start. Daar drinken we op!
Lifestyle Lifestyle Niet te missen in Knokke: 19 tijdelijke pop-ups op en rond de Lippenslaan Schattenjagers zijn gewaarschuwd: tijdelijke gasten doen het Knokse winkelbestand er ook deze zomer net wat anders uitzien.
Mode Mode Shoppen in Knokke: 8 nieuwe adressen voor modelovers De voorbije jaren waagden al heel wat nieuwe gezichten hun kans in de shoppingstraten van Knokke, en dat is dit jaar niet anders. Deze acht modeboetieks zwaaiden recent de deuren open.
Reizen Reizen Zeekoorts: 4 knusse campings aan de kust Voor kampeerders die nét dat tikkeltje extra zoeken: 4 unieke logeeradressen op maximaal twintig minuten rijden van de kust.
Human Interest Human Interest Een dag in de voetsporen van tv-makelaar Stéphanie Cambier: 'Uiteindelijk zijn mensen met geld net als andere mensen' Ze is te zien in het tv-programma Miljoenenhuizen, maar daarnaast staat Stéphanie Cambier aan het stuur van vastgoedkantoor Cambier De Nil in Knokke-Heist, dat overuren draait in de zomermaanden. “Ik ken geen enkele Vlaamse gemeente waar de levenskwaliteit zo hoog ligt.”
Reizen Reizen Het sexappeal van de strandcabine: waarom de houten huisjes aan de kust gegeerd blijven Er zijn nog 8500 wachtenden voor u. Jawel, zoveel gegadigden zijn er tegenwoordig in Knokke-Heist voor een strandcabine: opslagruimte, minibuitenverblijf, baken van vakantiepret en gezelligheid. Linda Asselbergs bekijkt het leven in en rond ‘het kabientje’, vroeger en nu.
Magazine Magazine Geef me een bloem Op zaterdag 19 augustus verandert het strand voor het Knokse Albertplein in een papieren bloemenzee voor de eerste editie van het Zoute Beach Flower Festival. Kinderen strijden dan voor de eer van mooiste strandbloem en -winkel. Wij zochten inspiratie bij drie creatievelingen.
Magazine Magazine Komt een foodie aan de kust De zeelucht maakt hongerig. Van nieuwe restaurants tot tips van locals: hier is het goed eten in Knokke-Heist en omstreken.
Culinair Culinair Peter Goossens is chef van la Rigue: 'Ik ben nog te jong om elke dag in mijn zetel te zitten' Wie van ’s ochtends tot ’s avonds culinair in de watten gelegd wil worden door Peter Goossens rept zich naar hotel La Réserve, waar hij aan het roer staat in het restaurant La Rigue. We gingen bij hem peilen wat we mogen verwachten.
Reizen Reizen Casual kamperen in Knokke: 'Campings trekken niet enkel marginalen aan' Logeren in Knokke-Heist doe je heus niet enkel in dure appartementen of luxehotels. Ook voor kampeerders blijkt de kuststad verschillende troeven in handen te hebben. Onze reporter zette zijn tent op in Heist en vroeg aan campinggasten wat hen naar hier lokte. “We leven hier als God in Frankrijk.”
Reizen Reizen Thuiskomen in het buitenland: deze B&B's worden uitgebaat door Belgen Voor wie op vakantie graag een praatje slaat met andere Belgen: deze logeeradressen in het buitenland openden het voorbije jaar de deuren en worden gerund door landgenoten die vol overgave je ontbijt klaarmaken, je oppikken aan het station of hun adresboek met je delen.
Reizen Reizen Zomer in het museum: de beste Europese expo’s om te bezoeken op vakantie Reis je deze zomer naar Italië of doe je een staycation in eigen land? Wij selecteerden de boeiendste lifestyle en moderne kunst-expo’s in Europa.
Weekend tipt: eropuit Weekend tipt: eropuit Kustrust: 5 nieuwe slaapadressen op minder dan 10 minuten wandelen van het strand Als de zee op de achtergrond ruist, komt de nachtrust vanzelf. Knack Weekend verzamelde vijf nieuwe slaapplekken op maximaal tien minuten wandelen van het strand. Voor wie en passant de buurt wil verkennen: we konden ook spieken in de adressenboekjes van de eigenaars.
Culinair Culinair In deze zomerbars kun je nu al genieten van de zon De zon is er gekomen om een tijdje te blijven, wat menig horeca-uitbater ertoe heeft verleid de stoelen buiten te zetten. Wij brachten de leukste lokale zomerbars uit Vlaanderen en Brussel in kaart.
Design Design Lichtkunstenaar Marnick Smessaert: 'Ik heb nog nooit een lelijk ding gemaakt' Marnick Smessaert wil zichzelf geen designer noemen. Maar de ontwerpen die zijn bedrijf Dark al sinds 2000 creëert, doen heel wat werelden oplichten.
Culinair Culinair Peter Goossens over zijn laatste maanden bij Hof van Cleve: ‘De belangrijkste les? Nooit naast je schoenen lopen’ Topchef Peter Goossens sluit eind dit jaar de deuren van zijn driesterrenzaak Hof van Cleve achter zich. Zijn souschef Floris Van Der Veken neemt vanaf 2024 het restaurant over. De laatste maanden zullen raar aanvoelen, bekent Goossens, maar hij kijkt ook al uit naar zijn toekomstplannen. ‘Het is een droom die uitkomt.’
Culinair Culinair Peter Goossens stopt eind 2023 bij Hof van Cleve en geeft de fakkel door aan keukenchef Floris Van Der Veken Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. 'We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven', aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke een nieuw restaurant opent.
Dichtbij Dichtbij Bijna krokusvakantie! De leukste expo’s dichtbij (en tips in de buurt) Zin in een cultureel verantwoorde krokusvakantie? Met deze tentoonstellingen komt dat helemaal goed. En dankzij de extra tips en adresjes maak je er ineens een echte citytrip van.
Human Interest Human Interest Liefde op latere leeftijd: 'Ik kan me niet voorstellen dat ik in mijn eentje 95 jaar geworden zou zijn' Helpt een fijne relatie om goed oud te worden? We vroegen het aan Theo (95) en Christiane (86), die elkaar twintig jaar geleden ontmoetten. Zij was weduwe, hij weduwnaar en intussen weten ze het zeker: de nieuwe liefde doet hen serieus opleven.
Design Design Kleur in je interieur: romantisch en relaxing roze Zachter dan rood, maar niet minder sensueel: roze kan je interieur een speelse en prikkelende toets geven. Kies je voor uitbundig felroze of lieflijk pastel pink? Doe hier inspiratie op.