Design Design Van horrorverbouwing naar showroom: ‘We waren net op tijd om de woning te redden van de totale ondergang’ Het huis vond hén via Instagram, niet andersom. Maar het had nog wel wat onaangename verrassingen in petto voor nieuwbakken eigenaars Eva en Jef. “We waren net op tijd om het te redden van de totale ondergang.”
Beauty Beauty Queen C Cosmetics is de nieuwe Belgische inclusieve make-uplijn: 'Klassieke oogschaduw doet mensen met een donkere huid geen recht' Als je een donkere huidskleur hebt, is de kans groot dat traditionele oogschaduwkleuren er grauw uitzien op je oogleden. Coco, bezieler van het Belgische merk Queen C Cosmetics, kent dat probleem maar al te goed. Daarom heeft ze onder meer nieuwe oogschaduwpaletten gelanceerd met intense pigmenten die lang meegaan. “Ik wil niemand uitsluiten, deze producten zijn voor iedereen bedoeld”.
Recepten Recepten Heimwee naar vakantie: 35 recepten als antidotum Op de drempel van het nieuwe schooljaar alweer het gevoel dat je wel een pauze kunt gebruiken? Met deze 35 recepten hou je de vakantie nog even vast. Dat is minstens een opkikker voor elke septemberdag…
Culinair Culinair Het duo achter modelabel Les Hommes opende restaurant Matobar: 'Hier is het elke avond defilé' Het runnen van een modelabel en een restaurant blijkt verrassend dicht bij elkaar te liggen. Spreken uit ervaring: het team achter Les Hommes, dat na twee decennia mode nu iconische gerechten uit de traditionele Italiaanse keuken naar Antwerpen brengt.
Recepten Recepten Maak van je diner een defilé: 3 recepten van restaurant Matobar Bij restaurant Matobar, uitgebaat door het voormalige duo achter modelabel Des Hommes, proef je van je Italiaanse comfortfood op hoog niveau. Met deze drie recepten breng je elegante eenvoud van de bovenste plank naar je eigen eettafel.
Culinair Culinair Witte wijn van rode druiven: de beste blanc de noirs volgens onze expert Onze drankexpert schenkt klare wijn en proeft van de nieuwe trends. Deze week houdt hij een pleidooi voor blanc de noirs, aka ‘Bounty in je glas’. Dennis van den Buijs is wijnschrijver, radiomaker en host van de podcast Wijncast. Gebeten door goede wijnverhalen loodst hij je door de wondere wereld van vloeibare poëzie.
Reizen Reizen Iconisch 'Pad van de Liefde' in Cinque Terre heropent na jaren van herstel Het meest romantische wandelpad in Cinque Terre wordt terug toegankelijk. Tot 30 september kunnen wandelaars een deel van de Via dell’Amore al herontdekken. Het volledige pad heropent in juli 2024, na een intense restauratieperiode.
Reizen Reizen Nostalgie op het spoor: van Wenen naar Triëst via de Südbahn De Südbahn liep in de vroege dagen van de spoorweggeschiedenis van Wenen naar Triëst – van de sierlijke hoofdstad naar de strategische havenstad van het Habsburgse Rijk. Trein mee over de allereerste spoorlijn op de Werelderfgoedlijst.
Human Interest Human Interest Regisseur Domien Huyghe verloor als kind zijn vader: 'Ik was kwaad: ik had hem nog zo hard nodig' Domien Huyghe is de regisseur van de onlangs verschenen en bekroonde film Zeevonk. Zijn zus Wendy schreef het scenario, want samen putten ze uit herinneringen aan het veel te vroege verlies van hun vader. Diens wijsheid blijft voor zijn kinderen een fundament.
Reizen Reizen Wat zijn de reistrends voor het najaar? 'De Caraïben zijn financieel aantrekkelijk' Experten Susanne Becken en Johanna Loehr schrijven in een opiniestuk dat het toerisme er na de zomer van 2023 heel anders zal uitzien. Zorgen de klimaatverandering en onze post-covidmentaliteit ervoor dat we deze herfst andere oorden zullen opzoeken? Wij polsten bij de toerisme-industrie naar opmerkelijke reistrends voor het najaar.
Opinie | Opinies & columns Opinie | Opinies & columns 'Na de zomer van 2023 zal de toekomst van het toerisme er heel anders uitzien' Toeristen trekken naar de Middellandse Zee alsof er niets aan de hand is, maar de huidige hittegolven zijn wel degelijk een game changer, schrijven experten Susanne Becken en Johanna Loehr. Hoe, waar en wanneer we reizen gaat de komende jaren sterk veranderen.
Magazine Magazine Vervelen niet toegestaan Acht goede redenen om van je strand- of terrasstoel af te komen.
Human Interest Human Interest De zomer door als introvert: 'Niet iedereen loopt over van enthousiasme wanneer de zomer ons tegemoet huppelt' Samen met 80 000 muziekliefhebbers een festival bezoeken, op een overvol strand gaan liggen of een cocktail drinken op een druk terras: het is niet altijd voor iedereen een pretje. Hoewel de zomervakantie voor de ene introvert het ideale moment is om op adem te komen, doet die de andere paniekerig naar lucht happen. Wij klopten aan bij auteur Ellen Jansegers en psychologe Leslie Hodge voor enkele tips.
Reizen Reizen Zomer in het museum: de beste Europese expo’s om te bezoeken op vakantie Reis je deze zomer naar Italië of doe je een staycation in eigen land? Wij selecteerden de boeiendste lifestyle en moderne kunst-expo’s in Europa.
Recept: polentacake met minneola’s, pistachenoten en rozemarijnsiroop Omdat er meer is dan pasta en pizzapunten, brengen we de zon naar je bord met dit licht en lekker recept, rechtstreeks uit Italië. Buon appetito!
Reizen Reizen Muzikant Bent Van Looy tipt zijn favoriete vakantieadressen: van een bijzondere bistro tot de perfecte vintagewinkel Deze zomer vragen we Bekende Vlamingen welke memorabele winkels, musea en horecazaken zij op hun reizen tegenkwamen. Deze week: muzikant Bent Van Looy, die na zijn bestseller over Parijs zopas ‘Mijn Amsterdam’ publiceerde. Pension Homeland, Amsterdam “Dit bijzondere hotel ontdekte ik toen ik op verkenning ging in het Marineterrein, een ommuurd, groen park op wandelafstand …
Human Interest Human Interest Hoe is het om te reizen met een beperking? 'Het raakt me nog altijd wanneer anderen in mijn plaats beslissen: jij kunt dit niet' Reizen met een beperking vraagt voorbereiding, doorzettingsvermogen en verbeeldingskracht, maar het is zeker mogelijk. Dat bewijzen deze vier reizigers.
Reizen Reizen ‘Het nieuwe Capri’: 9 redenen om een reis naar het Italiaanse eiland Ischia te plannen Ze reist langs oceanen, rivieren en meren, en bundelt maandelijks de beste tips op een postkaart. Deze keer ontdekt ze een upcoming Italiaans eiland voor de kust van Napels: het intrigerende Ischia.
Recht uit Italië: recept voor gegrilde garnalen met krokante komkommer-pomelosalade Omdat er meer is dan pasta en pizzapunten, brengen we de zon naar je bord met dit lekker en licht recept, rechtstreeks uit Italië. Buon appetito!
Recept: stracchino met opgelegde perziken en rauwe ham Omdat er meer is dan pasta en pizzapunten, brengen we de zon naar je bord met dit lichte en lekkererecept, rechtstreeks uit Italië. Buon appetito!
Culinair Culinair De Provence in een glas: verschillende soorten pastis geproefd en gekeurd Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends. Deze week: pastis, de aperitiefdrank die doet wegdromen naar zomerse Provençaalse terrassen.
Culinair Culinair Orange is the new white: onze expert proeft en keurt oranje wijnen Onze drankexpert schenkt klare wijn en proeft van de nieuwe trends. Deze week: orange wines.
Culinair Culinair Keizer van de citrusvruchten: wat is yuzu en hoe gebruik je het thuis? Onze drankenexpert proeft van de nieuwste trends. Deze week: yuzu, een friszuur accent in je drankje.
Design Design Mooi afgerond: binnenkijken in een Venetiaans palazzo vol cirkels en bogen Twee Fransen met een groot hart voor Venetië vonden elkaar. Voeg daar een tweede gedeelde liefde voor authentieke elementen aan toe en je krijgt dit prachtige resultaat.
Reizen Reizen Reizen om te lezen: verslag van een leesretraite in Noord-Italië Als alleen-reiziger leest journaliste Nathalie Le Blanc sowieso veel op vakantie, maar een plek die daar speciaal voor is ingericht, en dan nog in Italië, daar moest ze naartoe. Het verslag van een boekenwurm met reiskriebels.
Culinair Culinair Eeuwenoude traditie op fles: 4 wijnen uit Slovenië en Kroatië geproefd Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen uit Slovenië en Kroatië.
Culinair Culinair Italiaanse delicatessen in gevaar: droogte zet aanbod kaas, ham en fruit onder druk Het noorden van Italië krijgt steeds meer te kampen met extreme droogte. Dat is slecht nieuws voor de boeren, maar ook voor liefhebbers van Italiaanse ham en kaas. Ook de helft van de Europese rijst komt uit de regio. “Zonder water kan hier niks groeien.”
Culinair Culinair FoodTok-trend: penne alla vodka (en 30 andere snelle pasta’s) Samen met de fluokleuren en de Bende van Nijvel maakt ook een typisch jaren 80-gerecht z’n comeback. Geen garnaalcocktail, wél het recept van penne alla vodka, met dank aan FoodTok, Gigi Hadid en Sofia Coppola’s ongehoorzame tienerdochter.
Culinair Culinair Wijnen uit Südtirol: Duitse efficiëntie met Italiaans temperament Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen uit Südtirol.
Mode Mode Discrete luxe: 10 kledingstukken voor wie topkwaliteit wil Vergeet schreeuwerige logo’s en designs, echte luxe fluistert. Deze tien klassiekers zijn het toppunt van chic.
Mode Mode Van succes tot Succession: wie volgt de rijkste modemagnaat ter wereld op? Bernard Arnault leidt LVMH, ’s werelds grootste luxegroep, met merken als Louis Vuitton, Dior en Tiffany. Maar wie wordt straks zijn opvolger? Dreigen de nazaten elkaar in de haren te vliegen zoals in de serie Succession?
Reizen Reizen Uitbollen: handige tips voor je fietsvakantie Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week: de vrolijke vakantiefietser.
Culinair Culinair Wat is nu eigenlijk een funky wijn? Niet-conventionele wijnen op de proef gesteld Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: niet-conventionele wijnen.
Human Interest Human Interest Anaïs Sandra Carion, algemeen directeur van Mad Brussels: 'Voor de mens is stoppen met creëren geen optie' Anaïs Sandra Carion (31) leidt sinds januari MAD Brussels, het Brusselse centrum voor mode en design. Ze begon haar carrière als designjournaliste en werkte jarenlang op de communicatieafdeling van Hermès. Nu wil ze jong talent uit de hoofdstad zichtbaarder maken in binnen- en buitenland.
Mode Mode Tien Belgische modemerken om te ontdekken Tien jonge merken tonen hoe springlevend de Belgische mode is. Het geheim: kwaliteit en duurzaamheid. Dat achter de labels vaak een duo zit, bewijst dat vrienden en familie de beste back-up zijn.
Lifestyle Lifestyle Ontwerper Jurgi Persoons, geëerd én geplagieerd: 'Ik heb altijd gezwegen, maar nu vond ik het te gortig' In 2003 is hij met zijn label gestopt. En toch wordt er, twintig jaar later, in de mode nog altijd met bewondering, en soms zelfs met ontzag, gepraat over designer Jurgi Persoons.”Ik heb gedaan wat ik wilde doen en daar ben ik nog altijd trots op.”
Culinair Culinair Op zoek naar de perfecte pasta al ragù: 'Noem het zeker geen spaghetti bolognaise' Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: pasta al ragù.
Culinair Culinair Urban wineries: voor deze wijnmakers hoef je de stad niet uit Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn of bier. Deze week: stadswijn.
Reizen Reizen Van bikepacking tot slaapvakantie: dit zijn de 5 reistrends van 2023 Nieuw jaar, nieuwe reizen. Van een onvergetelijke roadtrip in Europa over een vakantie geïnspireerd door je liefde voor architectuur of paarden tot een deugddoende retreat- of slaapvakantie: hier begint je volgende reis.
Culinair Culinair Wereldpizzadag: hulde aan de pizza in 38 recepten Sommigen vieren ‘m in februari, de Italianen hebben op 17 januari hun Wereldpizzadag. Wij vinden gewoon élke gelegenheid prima om er eentje in de oven te schuiven. Breng mee hulde aan de pizza met deze recepten, van de basis tot (minder) gezonde varianten.
Mode Mode Belg Jan-Jan Van Essche maakt triomfantelijk catwalkdebuut op Pitti Uomo in Italië: ‘Het is geen toeval dat we nu mochten showen’ Met Pitti Uomo in Firenze begon afgelopen week het nieuwe modeseizoen. De Belgische ontwerper Jan-Jan Van Essche gooide er hoge ogen met zijn debuut, maar ook de Britse Martine Rose en Chateau Orlando maakten het mooie weer. Wie zijn deze ontwerpers en waarom zijn ze het onthouden waard? 1. DE ERVAREN DEBUTANT: JAN-JAN VAN ESSCHE …
Reizen Reizen Budgetproof de bergen in: Lonely Planet tipt de 8 goedkoopste skigebieden in Europa In volle energiecrisis doet de kostprijs van een skitrip nog harder rillen dan de temperaturen ter plaatse. Reiswebsite Lonely Planet maakte een overzichtje van de goedkoopste skigebieden. Zo blijft je banksaldo netjes van de rode piste.
Culinair Culinair Meloen en parmaham 2.0 Jarrik Vermeylen, de beste jonge ijsmaker van België van het jaar, maakt gelato creaties op basis van Parmaham. Verrassend, maar wel echt lekker.
Recepten Recepten Panelle met caponata In het kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Italië.
Design Design Designer van het jaar 2008 Stefan Schöning: 'Een stoel is al honderd keer heruitgevonden. Dat is toch knap?' "Een stoel is al honderd keer heruitgevonden. Dat is toch knap ?" De derde Belgische designer van het jaar heet Stefan Schöning, een productontwikkelaar pur sang die nu ook de terreinen verkent van publiek design en architectuur.