Human Interest Human Interest Kolonel Frédéric Linotte over zijn laatste zomer bij de paracommando’s: ‘Jarenlang lag mijn leven in handen van mijn collega’s’ In de reeks ‘De Laatste zomer’ spreken we met mensen wiens leven ingrijpend verandert tijdens de zomermaanden. Hoe kijken zij achterom en vooruit? Wat kunnen we van hen leren? Frédéric Linotte reisde als kolonel bij de paracommando’s 17 jaar de wereld rond van het ene conflictgebied naar het andere. Nu verruilt hij de conflictzones voor een kantooromgeving. ‘Ik besef hoe verwend ik ben.’
Eropuit Eropuit Brunchen, burchten en boeketten: met deze 5 weekendtips zet je de zomervakantie goed in Dansen op een muziekfestival, brunchen in een zomerbar of plezier voor het hele gezin - deze selectie aan activiteiten betekent een garantie op een geslaagd weekend.
Culinair Culinair In kaart: de 26 beste hoevewinkels van Vlaanderen en Brussel Lokaal kopen is hét devies om verser, lekkerder en duurzamer te eten. De kortste keten? Die vind je op het erf van de boer. Wij maken een lijstje en een handige overzichtskaart van onze favoriete hoevewinkels in Vlaanderen en Brussel.
Culinair Culinair Slechts één vrouwelijke sterrenchef en een staande ovatie voor Peter Goossens: dit was Michelin 2024 Met negen nieuwe sterrenrestaurants en twee nieuwe tweesterrenzaken bekroonde Michelin in 2024 opnieuw het gastronomische toptalent in België (en Luxemburg). Ook Knack Weekend was uitgenodigd en trok naar de ceremonie in Antwerpen. 'Er zijn vandaag misschien minder vrouwen geëerd, maar dat wil niet zeggen dat we er niet zijn.'
Culinair Culinair Michelin 2024: ontdek hier alle sterrenrestaurants van België Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Design Design 'Ugly Belgian House'-bouwer of stijlrebel. Wie is architect Marcel Raymaekers? Voor de een is zijn oeuvre radicaal, voor de ander smakeloos. Als mens was hij flamboyant en excentriek, en hij zat niet verlegen om wat controverse. En toch is Marcel Raymaekers je wellicht onbekend. Met een fascinerend boek en tentoonstelling willen Rotor, UGent en het Vlaams Architectuur Instituut daar verandering in brengen. "Zijn hergebruikarchitectuur was baanbrekend."
Culinair Culinair Van eetcafé tot sterrenzaak: de lievelingsrestaurants van patissier Sarah Renson Sarah Renson is patissier. In haar twee winkels in Leuven verkoopt ze verse taartjes, verleidelijke bokkenpootjes en huisgemaakt roomijs. Dit jaar schreef ze het boek Sweet Table, waarin ze haar favoriete bakrecepten deelt.
Review | Culinair Review | Culinair Neon in Lier: het beste van de Nordic cuisine in een voormalige refter