Reizen Reizen Lezers op de kust: 8 boeken die je in de zomer doen duiken Er is weinig dat meer doet wegdromen dan boeken die zich aan de waterkant afspelen. Van zeeën, over meren tot zwembaden: zomerse lectuur die verkoeling biedt onder de zon.
Recepten Recepten Vanop je eiland: 30 recepten uit de Griekse keuken De Griekse keuken werkt zich de laatste tijd opnieuw in de kijker, en terecht: wie er ooit op een eiland vertoefde weet dat ze de erkenning verdient. Van de Cycladen, Dodekanesos en Sporaden tot Kreta: 30 recepten vanop je favoriete Griekse eiland.
Reizen Reizen Dubbel zoveel Belgen gaan met de trein op reis deze zomer Deze week trekken Belgische vakantiegangers massaal naar hun favoriete oorden zoals Spanje en Frankrijk. Opmerkelijk is dat steeds meer mensen bewust kiezen voor duurzamere reismethoden. Dit jaar neemt het aantal Belgen dat per trein reist naar hun vakantiebestemming fors toe, met een stijging van maar liefst 131% ten opzichte van vorig jaar, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR).
Mode Mode Snelle mode: driekwart van Europese kleren belandt in de vuilnisbak De gemiddelde Europeaan gooit jaarlijks 16 kilogram aan kleren weg. Driekwart daarvan belandt zomaar in de vuilnisbak. Vanaf volgend jaar zijn lidstaten verplicht om textielafval te sorteren. België, Luxemburg en Nederland gaan kwistig om met textiel, maar zijn wel de beste inzamelaars van kledij.
Recepten Recepten Meer dan moussaka: 4 chefs met Griekse roots over de renaissance van hun keuken De lang verwaarloosde Griekse keuken ontpopt zich tot rijzende ster in de gastronomie.
Culinair Culinair Wordt België een wijnland? Hoe de klimaatopwarming wijnregio's hertekent Laaggelegen wijnregio’s in Spanje, Italië en Californië zullen tegen het einde van deze eeuw niet meer leefbaar zijn, blijkt uit onderzoek van verschillende Franse instituten. Maar nieuwe regio’s worden geschikt, waaronder België, Nederland en zelfs Denemarken.
Reizen Reizen Zalig zen: 15 uitzonderlijke spa’s die je moet bezoeken volgens kenner Devorah Lev-Tov Auteur en journalist Devorah Lev-Tov verzamelde 150 buitengewone luxespa’s, verspreid over heel de wereld, voor haar boek ‘150 Spas you need to visit before you die’. Wij mogen 15 spa’s uit haar selectie prijsgeven.
Reizen Reizen Gloednieuwe fietsroute of gedeelde vakantiewoning? 24 reistips om 2024 richting te geven Geen betere manier om een nieuw jaar in te gaan dan door enkele leuke reizen en trips te plannen om naar uit te kijken. Wij bundelden 24 reistrends, niet te missen bestemmingen en travelgadgets om 2024 richting te geven. Bestemmingen en verbindingen 1. Sporen richting de gouden stad Nadat de nachttrein Brussel, Amsterdam en Berlijn …
Reizen Reizen Trip op de knip: 12 budgetproof bestemmingen in Europa Zin in zon, een snuif cultuur of architectuur: elke reden is goed voor een tripje, al is de bankrekening het daar niet altijd mee eens. Gelukkig bestaan er nog bestemmingen met een redelijk prijskaartje binnen Europa, perfect om budgetproof op te laden deze winter.
Human Interest Human Interest ‘Alles gaat slecht’: waarom verlangen we terug naar de tijd voor de pandemie? Het lijkt wel soms alsof de wereld compleet in brand staat. Tenminste, dat lezen we op sociale media. Toen Sesamstraat-figuur Elmo op X (Twitter) vroeg hoe het met iedereen ging, kreeg hij duizenden reacties. Wat bleek? Er heerst veel angst over de toestand van de wereld. Maar gaat het echt zo slecht? Waarom denken we dat? 'We voelen ons pessimistischer over zaken waar we geen vat op hebben.'
Reizen Reizen Aangeschreven in Athene: 22 topadressen in de Griekse hoofdstad Griekenland is economisch aan de betere hand en Athene bruist als nooit tevoren, van Plaka in de schaduw van de Akropolis tot de lang verloederde achterstraatjes van de haven van Piraeus. Wij verzamelden er de leukste plekken.
Culinair Culinair De culinaire vriendschap van Marcelo Ballardin en Eric Ivanidis: 'Mijn moeder eet liever in zíj́n restaurant' Eerder bracht Marcelo Ballardin al een boek uit over zijn eigen restaurant Oak, nu is er het boek met vriend en voormalig souschef Eric Ivanidis over Door73, het restaurant waar Eric aan het roer staat. Het werd een boek vol openhartige verhalen en spannende gerechten. Een voorproefje.
Culinair Culinair Onderzoek: voedselverspilling in Europa terugdringen kan voedseltekorten wereldwijd oplossen Door de voedselverspilling aan te pakken, kunnen Europese landen de ecologische voetafdruk fors verminderen. Dat ontdekten Deense onderzoekers.
Reizen Reizen ‘Het nieuwe Capri’: 9 redenen om een reis naar het Italiaanse eiland Ischia te plannen Ze reist langs oceanen, rivieren en meren, en bundelt maandelijks de beste tips op een postkaart. Deze keer ontdekt ze een upcoming Italiaans eiland voor de kust van Napels: het intrigerende Ischia.
Reizen Reizen Van het pad af: ongewone reistips voor onverschrokken avonturiers Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week: off the beaten track.
Reizen Reizen Het beloofde land: waarom zoveel mensen naar Portugal verhuizen Ongerepte natuur, eindeloze ruimte en een overvloed aan rust: Portugal is in trek bij mensen die op zoek zijn naar een bewustere levensstijl. Deze rustzoekers zetten de droom om in werkelijkheid: ze verhuisden naar het Zuiden, waar ze reizigers laten meegenieten van hun nieuwe vida Portuguesa.
Reizen Reizen Waarom nationaal park Vjosa in Albanië een bezoek waard is: ‘Je kunt het vergelijken met het Kroatië van tien jaar geleden’ Dankzij celebrities als Leonardo DiCaprio werd de bouw van watercentrales in Vjosa tegengehouden. Het prachtige natuurgebied is nog onder de radar, al komt daar steeds meer verandering in.
De smaak van Normandië: kip uit de Auge-vallei Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Deze Franse klassieker zit al 25 jaar in haar repertoire.
Recept voor luie fijnproevers: auberginerijstkom Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Voor deze auberginerijstkom haalde ze inspiratie op Instagram.
Het ultieme go-to-recept van Nathalie Le Blanc: citroenpasta Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Deze citroenpasta is haar go to recept op dagen dat ze geen zin heeft om te koken.
Culinair Culinair Nathalie Le Blanc maakte een kookboek voor alleeneters: ‘Koken voor jezelf is een vorm van zelfzorg’ Koken voor één persoon, dat klinkt eenvoudiger dan het is. Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc woont al decennia alleen en bundelt in Tafel voor één haar favoriete makkelijke en verrassende recepten. Voor elke alleenwoner, van 18 tot 108. “Koken voor jezelf is een vorm van zelfzorg.”
Reizen Reizen Reizen om te lezen: verslag van een leesretraite in Noord-Italië Als alleen-reiziger leest journaliste Nathalie Le Blanc sowieso veel op vakantie, maar een plek die daar speciaal voor is ingericht, en dan nog in Italië, daar moest ze naartoe. Het verslag van een boekenwurm met reiskriebels.
Citytrips Citytrips Tips voor trips: deze cultuursteden zijn helemaal terug Cultuursteden zijn terug als reisbestemming. Reizigers hebben blijkbaar genoeg van plattelandsvakanties, afgelegen cottages en natuurgebieden. We willen opnieuw onder de mensen komen en steden gaan verkennen. En dit zijn daarbij de grootste trekpleisters…
Culinair Culinair Uitgekookt: eeuwenoude vegan recepten uit de Mediterranée Een zomer lang test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: Nistisima, een boek van Georgina Hayden rond de traditionele plantaardige keuken uit de Mediterranée en omstreken.
Recepten Recepten Griekse saté met tzatziki Niet op vakantie naar Griekenland? Haal Griekenland dan naar jou met dit recept voor saté met tzatziki van culiblogger Yvonne Eijkenduijn.